Successos

Almenys quatre morts en un sisme a les Filipines

El terratrèmol, de 6,8 graus, va sacsejar l’illa de Mindanao, al sud del país

Almenys quatre persones van morir a causa del terratrèmol de 6,8 graus que va sacsejar ahir l’illa de Mindanao, al sud de les Filipines, la mateixa regió que ha patit diversos sismes amb víctimes mortals en els últims mesos. La primera mort confirmada va ser la d’una nena de 6 anys a la ciutat de Matanao, província de Davao del Sud, que no va poder escapar de casa abans que aquesta s’ensorrés. Tres persones més van morir a la municipalitat de Padada, també a Davao del Sud, en esfondrar-se un mercat de tres plantes a l’interior del qual van quedar atrapades desenes de persones.

El terratrèmol es va registrar a les 14.11 h, hora local (6.11 h GMT), i el seu epicentre es va situar a 9 quilòmetres a l’oest de Matanao, amb una profunditat d’uns 30 quilòmetres, segons l’Institut Filipí de Vulcanologia i Sismologia (Phivolcs), que va calibrar la magnitud de sisme a 6,9, tot i que el Servei Geològic dels EUA (USGS), que registra l’activitat sísmica a tot el món, el va situar en 6,8. El sisme va ser seguit de desenes de rèpliques, algunes de magnitud superior a 5.

La tremolor es va sentir amb intensitat VII o “molt destructora” a les localitats de Matanao i Magsaysay, a Davao del Sud; en la mateixa àrea que va patir a l’octubre tres forts terratrèmols de magnitud superior a 6. L’aeroport internacional de Davao, la major àrea urbana de Mindanao, va patir danys estructurals, tot i que no a la seva pista, i demà tancaran totes les escoles per inspeccionar els danys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia