Empresonen a Itàlia per tràfic de droga «Pato», condemnat pel segrest d'Olot

Feia poc l'Audiència de Girona li havia concedit la llibertat per l'afer del robatori en camions

Josep Lluís Paz va ser interceptat per la policia en alguna carretera italiana i en escorcollar-li el cotxe en què viatjava li van trobar una quantitat de cocaïna suficient per imputar-li un delicte de tràfic de droga i perquè el jutjat decidís empresonar-lo preventivament. Ja fa unes setmanes que Pato està reclòs a la presó de Massa, una població propera a la costa, entre La Spezia i Pisa.

L'Audiència de Girona li va concedir la llibertat provisional el desembre passat després que el jutjat de Figueres l'empresonés en considerar-lo, tal com el van presentar els Mossos, membre d'un grup organitzat que saqueja els camions aparcats a l'Alt Empordà. L'Audiència va posar en dubte que Pato pertanyés a un grup de lladres associats i va considerar que estava prou arrelat i que no fugiria i no li va imposar cap mesura cautelar, ni tan sols la prohibició de sortir del país ni l'obligació de presentar-se temporalment al jutjat. Pato havia estat detingut, com a sospitós de robar en un camió, el 20 de novembre a la matinada, precisament el dia del 17è aniversari d'un fet que el va fer saltar a la fama, la mala fama: el segrest de Maria Àngels Feliu. Els Mossos el van interceptar quan conduïa una furgoneta que marxava de la zona on uns altres homes carretejaven material d'un camió que era aparcat. Els Mossos també el van culpar del robatori de 239 consoles que van trobar dins d'una furgoneta abandonada a la Jonquera perquè un policia va assegurar que una estona abans havia identificat Paz com el conductor del vehicle, que havia estat robat a Sant Adrià de Besòs.

Pato, un noi molt popular a Camprodon, on havia regentat diversos bars, va ser uns dels cinc condemnats pel segrest de Maria Àngels Feliu i li van imposar la pena més baixa, catorze anys i set mesos de presó, que al 2009, quan va tornar a ser detingut per l'afer dels robatoris als camions, ja havia complert del tot i tornava a ser un home totalment lliure. Ara, té causa pendent a Figueres i a Itàlia.

Amb un assassí famós

La coincidència ha fet que Pato hagi anat a parar a la presó de Massa, on també està reclòs des del 2002 Pier Luigi Corio, un italià detingut per casualitat el 1989 a Lloret de Mar que va provocar un conflicte judicial i policial de primera magnitud perquè, quan es va comprovar la seva veritable identitat i que estava buscat per tres assassinats a Itàlia, la jutgessa de Santa Coloma de Farners Pilar Rovira ja l'havia posat en llibertat i s'havia fet fonedís. Pier Luigi Corio, un expolicia municipal de Cerro Magiore, era conegut a Itàlia com «l'assassí de les cent cares» perquè utilitzava múltiples identitats per captar les seves víctimes oferint feines a través d'anuncis a la premsa. Demanava gent que tingués disponibilitat per viatjar per assegurar-se que tenien pocs vincles familiars. A la presó de Massa, Corio publica escrits i dibuixos a la revista de la presó a través de l'Associazione Pantagruel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.