Successos

Desenes de caravanes cremades a Ventalló

L’incendi provocat per un llamp ahir a la matinada va afectar una empresa especialitzada en aparcament de caravanes

Sis dotacions de bombers van intervenir en les tasques d’extinció

Un llamp sobre una caravana va provocar l’incendi que es declarar ahir, dilluns, a la matinada, a la zona d’aparcament de l’empresa Caravan Inn a Ventalló. El director de l’empresa, Xavier Ros, explicava que el nombre exacte de caravanes afectades només se sabrà un cop efectuat l’inventari precís dels danys, cosa que no s’havia pogut fer ahir perquè part de la instal·lació elèctrica i informàtica de les instal·lacions també havia quedat danyada.

Balanç provisional

Un primer balanç apuntava a una seixantena de vehicles afectats, entre les caravanes calcinades i reduïdes a la ferralla del xassís i les que havien quedat malmeses per les altes temperatures. No es descartava que la xifra final sigui superior. Part de l’espai cobert de les instal·lacions també va quedar afectada pel foc.

Ahir, però, tant Ros com l’alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, valoraven per sobre de tot que no s’havien produït danys personals. El llamp va impactar cap a dos quarts de sis de la matinada, quan a les instal·lacions només hi havia un vigilant. Tot i la ràpida intervenció dels serveis d’emergència i d’una desena de treballadors de l’empresa que es van desplaçar al lloc del sinistre, el foc es va propagar ràpidament per la proximitat de les caravanes entre elles.

En un primer temps les tasques van consistir a apartar caravanes per poder fer un tallafoc i restringir la zona afectada. Sis dotacions dels Bombers van intervenir en les tasques d’extinció del foc, que va provocar una important columna de fum en aquesta àrea de l’Empordà.

La tasca dels Bombers va ser intensa, tenint en compte que els materials de les caravanes són altament inflamables, bàsicament productes sintètics, fibra de vidre i fusta, a més d’elements com ara matalassos i cobertes que equipen els interiors d’aquests vehicles. Un altre element que complica aquests tipus d’incendis és la presència d’ampolles de gas a les caravanes, tot i que en aquest cas, segons explicava el director de l’empresa, no es van produir gaires explosions.

Empresa pionera

Caravan Inn és una empresa pionera en aquest sector, ja que va ser una de les primeres que es van crear a l’Empordà, ara fa trenta-tres anys. En el moment de l’incendi es calcula que hi havia un miler de caravanes aparcades, i quan tot l’espai està ocupat n’hi pot haver unes mil cinc-centes. A l’empresa hi treballen unes deu persones tot l’any i fins a vint-i-cinc durant el període d’estiu.

Aquests dies d’agost és precisament quan hi ha més moviment a l’empresa, amb gent que acaba vacances o les comença. La major part de la clientela que utilitza aquests serveis són estrangers que venen cada estiu en aquest sector i deixen la caravana aquí tot l’any per poder viatjar d’Holanda i Alemanya sense caravana. Alguns dels propietaris van començar a trucar ahir per saber com estava la seva. Fonts de l’empresa expliquen que la seva assegurança es farà càrrec dels perjudicis un cop hagin vingut els pèrits i s’hagin valorat cas per cas els danys de cada caravana. Mentrestant el director de l’empresa –que també es dedica al lloguer de caravanes– confiava poder trobar solucions alternatives, com a mínim per aquest estiu, als propietaris més afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia