Successos

Seguretat

Assassinat de Laia, aniversari i visions

El fiscal imputa assassinat i agressió sexual al sospitós de la mort d’una adolescent a Vilanova

La família hi afegeix segrest

Es compleix un any de la desaparició i assassinat de la Laia, l’adolescent de 13 anys de Vilanova i la Geltrú que es va perdre mentre baixava les escales de casa dels seus avis i hores després va ser trobada assassinada a casa del seu veí Francisco López Ortiz, sospitós i empresonat pel crim.

Un any després la instrucció judicial està en espera d’un informe pericial sobre l’estat mental de López Ortiz però ja ha complert el tràmit de la celebració de la vista d’imputacions, en què les diferents parts comparegudes han començat a mostrar les seves cartes amb vista al judici. El fiscal atribueix un delicte d’assassinat i un altre d’agressió sexual a l’acusat. La fiscalia considera acreditat el mòbil sexual basant-se en l’informe forense que va detectar una petita lesió a la zona genital de la víctima.

L’acusació particular, que exerceix el lletrat Juan Carlos Zayas, hi afegeix el càrrec de detenció il·legal, ja que considera que la nena va entrar al pis on va morir forçada o enganyada per l’acusat, que la va mantenir retinguda, la va intentar agredir sexualment i la va acabar apunyalant i finalment asfixiant-la. Una correlació que nega la defensa de López, exercida per Alex Zaragüeta, que nega l’existència de detenció il·legal i d’agressió sexual, basant-se en la declaració de López i els resultats de l’autòpsia, que situen l’hora de la mort a les 7 de la tarda, quan la nena va sortir de casa dels seus avis escassos minuts abans. La defensa no hi veu temps per a l’existència d’una situació de detenció il·legal i creu que la lesió genital que referencien els forenses no està acreditat que provingui d’un atac sexual. I López assegura que la nena va entrar pel seu propi peu al pis i que ell la va veure mig ajupida al costat del llit i en pensar que es tractava d’un lladre o un intrús va ser quan va agafar el ganivet i es va produir el fatal desenllaç. Francisco López va explicar que el dia del crim, el 4 de juny del 2018, va passar tot el dia anant i venint, comprant droga i consumint alcohol. I al vespre, quan tornava al pis, tenia necessitat imperiosa d’orinar, va pujar corrent les escales, va entrar al pis i va anar directe al lavabo sense adonar-se que havia deixat la porta oberta. Des del lavabo va sentir la fressa de la porta que es tancava. Va pensar que era el seu pare. El va cridar. Ell no va respondre i com que vivia amb la por que li entressin a casa, es va armar i va atacar qui es pensava que era un lladre. La víctima va ser la Laia, una nena de 13 anys que venia de berenar a casa els avis. La seva versió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia