Absolen l'assistent del Sant Hilari que acusaven d'haver violat un menor

Les contradiccions apreciades en els relats del noi fan dubtar el tribunal i sentencia en favor de l'acusat

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, considera que en el judici no va quedar provat que entre els mesos de març i maig del 2008 Ramon Valls hagués obligat un jove de 12 anys a mantenir-hi relacions sexuals, unes vagades amb amenaces i d'altres amb gratificació econòmica, als vestidors del camp de futbol del Sant Hilari durant la celebració dels partits de futbol local del primer equip. A aquesta resolució, el tribunal hi arriba havent valorat que en tot el procés no hi ha més prova de càrrec que la mateixa versió del menor, la qual, segons el tribunal, podria respondre més al fet d'haver estat sotmès a un «insistent interrogatori» dels familiars, que el notaven estrany d'un temps ençà, que a la mateixa realitat del que li passava.

Els familiars del noi van presentar una denúncia contra Valls a partir de les sospites que tenien que l'assistent del club de futbol local havia violat el menor. I el noi, segons conclou el tribunal, va arribar a donar conformitat a les sospites dels familiars de mica en mica, a mesura que l'anaven interrogant. Això ha fet que el tribunal hagi considerat que la versió del noi no va ser instantània.

Però en la resolució judicial s'analitzen altres elements que reforcen la conclusió del tribunal i que aporten més contradiccions a la causa.

Per una banda, la mare del noi va explicar en el judici que a finals de juny o a principi de julio havia vist taques de sang a la roba interior del menor; però la temporada de futbol s'havia acabat el 25 de maig. El noi sempre havia sostingut que els contactes sexuals amb Valls s'havien produït mentre al camp s'hi disputaven els partits, i en el judici diversos testimonis vinculats amb el club van assegurar que Valls no s'havia mogut mai del seu seient. En aquest sentit, el tribunal assenyala que si, com deia el menor, les relacions sexuals s'haguessin produït durant sis partits de futbol, en un moment o altre algú els hauria d'haver enxampat als vestidors per algun canvi de jugador o alguna expulsió. Entre altres coses, el noi també havia explicat que Valls duia uns pantalons texans i una camisa blanca; i els testimonis i ell mateix van assegurar que al camp sempre du el xandall reglamentari del club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.