Detenen l'encarregat i nou dones en dos prostíbuls d'Agullana i d'Hostalets de Llers

La Policía Nacional identifica 209 dones i 119 clients als locals Lady's Dallas i Moonight

Un encarregat i nou dones detingudes va ser el resultat de l'operació que va dur a terme la Polícia Nacional divendres a la matinada. L'operació es va fer en dos prostíbuls. Aquest cop, l'objectiu eren els prostíbuls Lady's Dallas d'Agullana i Moonight d'Hostalets de Llers, tots dos a l'Alt Empordà. En aquests locals, on s'exerceix la prostitució, es van detenir l'encarregat del Lady's Dallas per un delicte relacionat a la prostitució a més de sis treballadores del local –dues originàries de Nigèria, dues més de Rússia, una de Brasil i una de Veneçuela– perquè infringien la llei d'estrangeria.

En llibertat provisional

L'advocat del local, Joaquim Bech de Careda, va assegurar ahir que tots els detinguts estan en llibertat provisional en espera de si el cas continua per la via jurídica o per l'administrativa. En tot cas, Bech afirma que l'operació policial s'emmarca dins dels controls rutinaris que habitualment fan els cossos policials. En aquest sentit, l'advocat va aclarir que l'encarregat no va acabar emmanillat i detingut pels agents el mateix dia de l'operació, tot i que va haver d'anar a declarar a comissaria el dia següent perquè estava citat per la Policía Nacional. Bech avança que també s'ha de provar que les sis treballadores del local, detingudes, hagin infringit la llei d'estrangeria. En aquesta mateixa operació, els agents de la Policía Nacional van identificar 152 dones i 73 clients que en aquell moment estaven a dins del prostíbul Lady's Dallas.

Situat arran de l'N-II, el Lady's Dallas ha estat objecte de moltes inspeccions policials i, fins i tot, de la inspecció particular de l'exconsellera d'Interior, Montserrat Tura i, a l'agost del 2005, hi va haver una batalla campal entre clients, que va acabar al pàrquing, amb un tiroteig amb els Mossos i amb la detenció d'onze persones.

Tiroteig, el 2005

Els Mossos van anar a dispersar la batussa i es van trobar que 4 nois que havien pujat a un cotxe els van intentar atropellar i van esgrimir una arma de foc. Els agents van reaccionar disparant i els trets van impactar al cotxe dels esvalotadors. Uns mesos abans d'aquest incident, al març del 2005, la Guàrdia Civil va detenir l'amo del club, la responsable del local, i 3 persones més acusats d'explotar sexualment noies romaneses menors d'edat. També al setembre del 2004, l'amo ja havia estat detingut per explotació de noies menors, però aquell cop per agents de la Policía Nacional. L'home sempre argumenta que no té l'obligació de saber l'edat de les noies, que només considera inquilines del seu local.

Per altra banda, pel que fa a l'altra local, el Moonight d'Hostalets de Llers, els agents policials van detenir tres prostitutes més, d'origen rus, perquè no tenien els papers en regla. Durant la inspecció del local, es van identificar 57 dones i 46 clients.

Al setembre del 2005, al Moonight es va detectar quatre noies sense documents i una amb un passaport dubtós i es van identificar 34 dones. Aquell dia es va aixecar acta contra el local perquè no tenia la llicència en regla, no tenia el segell correcte en el full de limitació del dret d'admissió i, sobretot, perquè algunes portes de sortida d'emergència s'obrien al revés del que fixa la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.