Successos

“Circulava de manera agressiva per la C-65 i feia avançaments en contínua”

Diversos testimonis relaten la forma temerària com conduïa el causant de la mort d’una noia de 25 anys, a Fornells de la Selva

Comença el judici contra l’acusat

Un dels tràgics episodis que van causar una gran commoció social el 2016 va ser l’accident mortal que va provocar un conductor que circulava sense carnet i sota els efectes de l’alcohol per la C-65, a Fornells de la Selva. Com a conseqüència del sinistre va perdre la vida Laura Fernández Comas, una jove de Cornellà del Terri de 25 anys. Dos anys i dos mesos després, ahir va començar a Girona el judici contra l’acusat, Francisco Javier Medina Muñoz, que està previst que declari dilluns. Quatre testimonis que aquell dia es van creuar a la carretera amb Medina van relatar durant la vista oral la manera temerària com l’home circulava al volant d’un Alfa Romeo. Una conductora va explicar que, la tarda del 29 de gener del 2016, va sortir de treballar i es va incorporar amb el cotxe a la C-65. A l’altura de Llagostera va veure pel retrovisor que l’automòbil que anava darrere seu se li acostava molt, quatre o cinc cops seguits, a la part posterior del vehicle. El tenia tan enganxat que, finalment, l’acusat va col·lidir amb el seu Alfa Romeo contra el turisme de la noia. Ella li va proposar d’anar a una esplanada que hi havia més endavant per fer la declaració amistosa d’accident. L’home, però, va acabar fugint, avançant en contínua, i la noia i una seva companya es van anotar el número de la matrícula i van alertar el 112.

La policia el va localitzar a Sant Feliu de Guíxols. Se li va retirar el carnet i se li va prohibir conduir, ja que havia begut. Un seu amic es va encarregar del cotxe de Medina i va dur-lo a casa. Malgrat que els agents van requerir a l’amic que no li donés després les claus del vehicle, les hi va acabar entregant. Tot i això, abans d’acomiadar-se, l’amic li va demanar que no agafés l’automòbil i Medina li va contestar que “estigués tranquil”.

A les onze de la nit, però, tornava a estar al volant. Una parella va veure l’Alfa Romeo a la C-65, a Llambilles. Conduïa de forma accelerada, s’apropava molt a una furgoneta Opel Combo i, a Quart, va avançar en un revolt, fet que va obligar el vehicle del carril contrari a apartar-se al voral. El noi de l’Opel Combo va afirmar ahir que l’acusat conduïa de manera “bastant agressiva” i, després d’aquest seguit d’imprudències, passats tan sols uns minuts va ser quan Medina va envestir frontalment el cotxe de la víctima, a Fornells.

“La nostra pena durarà per sempre”

La parella de Laura Fernández, l’advocat David de la Llave, va fer ahir una carta en record de la noia. Lamenta que aquell 29 de gener representés “el final d’un futur, de promeses, de viatges per fer i de moltes coses que no passaran”. “Tant de bo la justícia faci la seva feina”, diu, si bé hi afegeix: “Sigui quina sigui la condemna, el pitjor càstig el portem la Laura i nosaltres.” “La condemna d’aquell conductor sense penediment serà temporal, però la nostra pena durarà per sempre.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia