Detenen els propietaris i els encarregats dels bordells Olympe, del Far, i My Love, de Santa Llogaia

El jutge va empresonar tres dels vuit detinguts acusats d'explotació sexual

Les batudes a l'Olympe i My Love es van fer el passat 18 de gener però fins ara no havia transcendit el seu resultat perquè el jutjat mantenia el secret de sumari de la investigació. Al Club Olympe, la policia va detenir els màxim responsables, Gerard Jean Bartoli, Ciril Robert Poli Julien Garcia, tots de nacionalitat francesa. Julien Garcia va ser atrapat a l'aeroport de Girona quan pretenia embarcar cap al Marroc i duia una important quantitat de diners. Al Club My Love va ser arrestat el seu màxim responsable, Dominic Paldaci. La resta de detinguts són encarregades, una mami i un cambrer de l'Olympe que mentre els agents feien l'escorcoll al bordell va intentar desfer-se d'unes quantes paperines de cocaïna llençant-les a terra. Les acusacions que es formulen contra els arrestats són les que tantes vegades s'han atribuïts als proxenetes: haver portat noies, sobretot de països de l'est d'Europa, enganyades, fent-los creure que tindrien una feina a l'hostaleria, haver-se quedats els seus passaports i haver-les obligat a prostituir-se amb amenaces, coaccions i vexacions. Segons la policia aquests proxenetes haurien explotat unes 150 dones durant l'any passat i les sotmetien a unes condicions molt dures, amb jornades interminables sense deixar-les reposar, amb un control molt rigorós de les durades dels serveis i la prohibició de menjar res fins que s'acabava la jornada. A banda, els retiraven tots els diners i les vexaven i fins i tot les agredien.

El que ha variat en aquest cas a diferència de la majoria d'operacions d'aquesta mena que fa la policia periòdicament és que el jutjat ha ordenat l'ingrés a la presó de tres dels arrestats. A la resta se'ls han imposat mesures cautelars per evitar que escapin de l'acció de la justícia. De totes maneres, els clubs que regenten continuen oberts al públic, ja que el jutge no ha ordenat la clausura cautelar.

Trenta dies de reflexió

En aquest cas s'ha aplicat per primera vegada a l'Estat espanyol la modificació de la llei d'estrangeria aprovada el desembre passat que, en el seu article 59 bis, preveu que les persones que han estat víctimes d'una xarxa d'explotació d'éssers humans puguin gaudir d'un «període de restabliment i reflexió» de 30 dies per poder decidir si col·laborar amb les autoritats per desmantellar la xarxa que les explota, a canvi, de beneficis personals, com ara l'obtenció d'un permís de residència. Una de les noies explotades per la xarxa de proxenetes, que inicialment ja ha col·laborat amb la policia, es troba en aquests moments, en aquest període de reflexió de 30 dies. La llei s'ha modificat en virtut de la directiva del Consell d'Europa aprovada l'any 2005 a Varsòvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.