Successos

Successos

Incendi mortal a la casa d’un home amb síndrome de Diògenes a l’Escala

Els Bombers van trobar el cos de la víctima quan van sufocar el foc i es van haver de desallotjar 25 persones del bloc d’habitatges

Un veí de l’Escala de 56 anys, Juan Antonio Chinchilla, va ser trobat mort dins del seu habitatge, calcinat, pel Bombers que divendres a la nit van anar a apagar un foc que s’havia declarat al 1r 1a del número 25 del carrer Tramuntana de l’Escala. Va ser a quarts de deu del vespre que es va donar l’avís que sortia molta fumarada d’un dels pisos de l’edifici de tres plantes. La policia i els Mossos van intentar entrar-hi, però van desistir d’esbotzar la porta per por d’una deflagració. Un familiar de l’inquilí del pis també va ser al lloc del sinistre i ja va advertir que l’home no es relacionava, mai no volia obrir la porta i acumulava tota mena de material a la casa, com la gent que pateix la síndrome de Diògenes. Van ser els Bombers, que van haver de mobilitzar quatre camions d’aigua, l’autoescala i dos vehicles lleugers, els que van accedir a l’habitatge, que cremava amb molta intensitat, per la gran quantitat de material combustible que hi havia acumulada. Van tardar ben bé quatre hores a poder sufocar les flames i dins de l’habitatge van trobar el cadàver calcinat d’un home, que segons tots els indicis és l’inquilí, tot i que caldrà fer-ne la identificació formal.

Els Mossos s’han fet càrrec de la investigació per intentar aclarir on va començar el foc i comprovar si en l’inici de les flames hi va haver participació de l’inquilí o si es va originar per alguna causa fortuïta. Una tasca que es preveu difícil per com ha quedat l’habitatge.

Com que la fumarola que sortia del pis cremat va afectar la resta d’habitatges, es van haver de desallotjar els veïns de tot el bloc, unes 25 persones. Només s’hi va quedar una dona de 70 anys que va patir un atac d’angoixa; davant la situació, els equips d’emergència van optar per deixar-la confinada dins de casa seva, comprovant que no patís cap intoxicació. La dona va ser atesa pel SEM in situ.

Els veïns desallotjats van haver de passar la nit fora de casa, però ahir al matí se’ls va autoritzar a tornar, un cop comprovat que no hi havia perill.

LA XIFRA

25
persones
van haver de ser desallotjades de l’edifici arran de l’incendi que va costar la vida a un dels veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia