Detenen una desena de membres dels Boixos Nois acusats de tràfic de droga i d'extorsió

Entre els arrestats hi ha un implicat en les amenaces a Laporta

L'operació, impulsada per la unitat central de segrestos i extorsions dels Mossos d'Esquadra, i dirigida pel jutjat d'instrucció número 3 de Gavà, que n'ha decretat el secret de sumari, va fer-se de manera simultània en una quinzena de domicilis i establiments de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En l'operació, que va començar poc abans de les set del matí i es va allargar durant més de quatre hores, els agents van detenir una desena de membres dels Casuals, la branca més violenta dels Boixos Nois –els seguidors més radicals del FC Barcelona–, la qual es relaciona amb les amenaces de mort al president Joan Laporta després que aquest va decidir expulsar del club els seguidors més violents.

Els detinguts estan acusats de tràfic de droga i extorsió, segons van confirmar fonts properes al cas, que van negar que l'operació tingués cap tipus de relació amb el president del Barça, tot i que entre els arrestats hi hagi un dels caps dels Casuals, Antoñito, implicat en les amenaces a Joan Laporta. El líder dels Casuals ja va ser arrestat el 2004 per la Policía Nacional i la Guàrdia Civil perquè liderava una banda dedicada al segrest, extorsió i el tràfic de drogues. Ahir també va ser arrestat, segons van afirmar diverses fonts, Efrén Simón Suárez, un dels jugadors del Bada-Bing, condemnat per la pallissa racista a jugadors del Rosario Central durant un partit, el gener del 2009, a Barcelona.

Bona part de l'operació es va desenvolupar a la comarca del Baix Llobregat, sobretot a la població de Castelldefels, on els Mossos van escorcollar dos domicilis dels carrer Doctor Fleming i Jaume I. També hi va haver detencions a Barcelona, Esparreguera, Gavà, Sant Boi, l'Hospitalet i a Sant Feliu. En els escorcolls, els agents van recuperar bats de beisbol, màquines per premsar droga i una arma de foc. La majoria de veïns dels detinguts es van mostrar sorpresos per la notícia i van assegurar que eren persones «agradables».

Moviment de «hooligans» anglesos

Els casuals van saltar a la fama mediàtica arran de les amenaces de mort que l'any 2003 va rebre el president del FC Barcelona, Joan Laporta, després que aquest va activar un protocol específic per marginar els Boixos Nois fins a expulsar-los de les graderies de l'estadi blaugrana. El moviment Casual va néixer a final dels anys setanta a Anglaterra i el seu nom defineix la fórmula que van trobar els hooligans anglesos per despistar la policia. Els seus membres utilitzen una indumentària poc cridanera i han deixat enrere l'estètica skinhead, les bufandes i qualsevol altre distintiu del seu equip, la qual cosa els facilita dividir-se en petits grups i organitzar incidents amb els seguidors rivals. L'operació duta a terme ahir pels Mossos no és la primera en què es veu implicat un membre dels Casuals. José Antonio Romero Ors, conegut com Jaro, va ser detingut l'abril passat acusat d'associació il·lícita i tràfic de drogues, en el marc d'una operació policial que es va fer contra la branca catalana del grup de motoristes els Àngels de l'Infern. Jaro ja havia estat condemnat el 1996 a 27 anys de presó per l'assassinat d'un seguidor de l'Espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.