Intenten robar en dues esglésies més del Gironès, a Flaçà i Sant Joan de Mollet

Aquests casos van passar la mateixa nit en què van robar a l'església de Sant Feliu de Girona

Diumenge al matí, els Mossos d'Esquadra van rebre tres denúncies sobre uns robatoris que hi havia hagut en tres esglésies del Gironès. Al temple de Sant Feliu de Girona, tal com va avançar ahir aquest diari, els lladres hi van robar les almoines –uns 1.000 euros– i també van forçar portes i panys i van causar-hi danys, que podrien ser força importants. Els altres dos robatoris es van quedar en un intent i van ser a les esglésies de Flaçà i Sant Joan de Mollet.

A Flaçà, uns individus van forçar la porta principal del temple i van aconseguir entrar a l'interior. Van regirar diversos calaixos buscant diners en metàl·lic, però no hi van trobar res i van acabar marxant. No van tocar cap objecte de valor. A Sant Joan de Mollet, els lladres també van forçar l'entrada de l'església, però aquesta vegada no van poder ni entrar. Els investigadors creuen que els sospitosos són els mateixos en els tres casos. Ahir al matí, el mossèn de Flaçà i Sant Joan de Mollet, Martí Alabau, va donar poca importància a aquests intents de robatoris i ho va qualificar gairebé d'una «bretolada sense sentit». «Per sort, no es van endur res ni van tocar els calzes o altres objectes de valor. Nosaltres mai no guardem diners a l'església», va afegir Alabau. A l'hora de tancar aquesta edició, els Mossos continuaven investigant i encara no hi havia hagut cap detenció.

Prevenció

D'altra banda, la setmana passada, el Bisbat de Girona va remetre un comunicat a tots els mossens en què els alertava d'una possible estafa. Els explicava que no es refiessin d'un joier estranger, que s'identifica amb una targeta professional d'Irun, que es presenta a les rectories per restaurar objectes d'orfebreria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.