Successos

Successos

Condueix 40 km moribund

La investigació ha resolt que l’home trobat malferit en un pàrquing de Banyoles que va morir es va accidentar en una nau de Fortià, va agafar el cotxe i va conduir sense rumb durant més de 40 quilòmetres abans d’aturar-se i caure

S’ha resolt el misteri del que li va passar a Josep Maria Vall Farran, el veí de Palamós de 60 anys que va morir poca estona després que el trobessin malferit al costat del seu BMW dins d’un pàrquing subterrani privat de Banyoles d’un bloc amb el qual no tenia cap mena de vincle. El misteri està resolt, però el cas és inaudit perquè significa que amb les greus ferides al cap que li van causar la mort, l’home va conduir uns 40 quilòmetres des de Fortià, on va caure treballant en una nau, fins que va arribar a Banyoles i es va ficar al pàrquing. I és un misteri com va poder conduir en aquesta situació i sense accidentar-se pel camí.

El dimecres 29 de novembre un veí que té plaça al pàrquing d’un bloc del carrer Buenos Aires de Banyoles va trobar Vall malferit estès a terra i el seu BMW descapotable entravessat al mig de l’aparcament. Tenia greus traumatismes al cap, encara va pronunciar unes paraules, tot i que incoherents, i va ser traslladat al Trueta, on va morir poca estona després. La manera com el van trobar i les ferides que tenia al cap, provocades per cops, van fer encarrilar la investigació cap a la tesi de l’acció criminal i es van activar l’àrea d’investigació criminal (AIC) dels Mossos i el fiscal especialista en homicidis. Els primers indicis feien pensar que els cops se’ls havia d’haver produït molt poca estona abans de ser trobat i a poca distància del pàrquing. Però no es va trobar a Banyoles l’escenari de cap agressió ni cap sospitós. A partir de les dades que va poder aportar la família, els Mossos finalment van descobrir l’escenari on Vall s’havia ferit i la investigació es va encarrilar cap a la hipòtesi de l’accident. Es va localitzar una nau d’engreix d’aviram en construcció a Fortià on Vall estava fent treballs de reparació i s’hi van descobrir grans taques de sang al terra, a sota d’uns cables penjant i unes escales des d’on es pressuposa que l’home va caure. Allà, s’hi va deixar el mòbil i el tabac i va agafar el cotxe i va començar a conduir. Segons la investigació, a mesura que passava l’estona la pressió cranial li va anar augmentant de resultes del traumatisme i afavorida per l’alcohol que havia consumit abans. Unes condicions no òptimes per conduir. Però així va conduir els més de 40 quilòmetres que hi ha entre Fortià i Banyoles i no consta que tingués cap topada amb cap vehicle i amb res abans de xocar amb la paret del pàrquing un cop ja era a dins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia