Moren un home de Banyoles i una dona de Barcelona en un barranc al Puigmal

Havien sortit dijous a fer una travessa i els van trobar morts ahir daltabaix d'un precipici de 300 metres

Els bombers van trobar els cadàvers de la parella a la vall d'Aiguaneix, al terme municipal d'Er, a la comarca nord-catalana de l'Alta Cerdanya. Segons fonts dels equips d'emergència nord-catalans, la parella havia sortit dijous a fer una travessa per la zona i a fer esquí de muntanya, i l'endemà a la nit la família havia alertat que no en sabia res. A partir d'aquí, ahir al matí es va posar en marxa tot un dispositiu de recerca, i els bombers van localitzar ben aviat els cossos, perquè els familiars que havien denunciat la desaparició de les dues víctimes els havia facilitat la ruta que teòricament havia de seguir la parella.

L'accident va passar a una altura de 2.487 metres en una zona amb poca neu. Una de les hipòtesis és que la neu no hagués aguantat el pes dels dos excursionistes, que haurien caigut al buit sense poder-hi fer res. Tampoc no es descarta, però, que haguessin relliscat amb alguna placa de glaç. Un cop es van haver localitzat els dos cossos, els bombers i la policia nord-catalana de muntanya van fer servir un helicòpter per accedir a la part de baix del barranc –les víctimes havien caigut uns 300 metres– i poder-los evacuar cap a l'institut forense.

L'autòpsia determinarà quan va morir la parella i per quina causa exacta. La policia francesa treballa amb la possibilitat que l'accident s'hagués produït dijous mateix. El punt on la parella va caure no és gaire transitat, i per això és normal que ningú no hagués vist els dos cossos fins ahir al matí, quan es va activar el dispositiu de recerca.

Rescat d'un escalador a Setcases

Els bombers van rescatar ahir un escalador que s'havia fet mal i que va quedar suspès en una paret rocosa a Setcases. L'accident va passar al Gra de Fajol Gran. Quatre homes van fer escalada en aquesta zona, a la denominada Via Fènix. El problema és que l'augment de les temperatures va provocar que un tros de glaç es desprengués i caigués sobre un dels escaladors, un home de Bellaterra de 38 anys. El cop li va provocar ferides importants en un dels braços, i l'home va quedar penjat sense poder-se moure. Els seus companys tampoc no el podien ajudar, i per això van avisar els bombers. Tres dotacions del Grup d'Actuacions Especials (Grae) dels bombers i un helicòpter van anar fins a la zona. Es dóna la circumstància que feia uns dies els membres dels GRAE havien fet pràctiques al Gra de Fajol i es coneixien molt bé aquesta via. Els bombers van entrar per la part on el glaç era més dur i no hi havia perill que es desprengués, i van aconseguir arribar fins al ferit. Primer de tot el van immobilitzar, i un helicòpter va poder rescatar l'escalador de la paret i dur-lo fins a una plataforma. Una ambulància va traslladar l'home, que tenia fractura del cúbit i de radi, fins a l'hospital de Campdevànol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.