Successos

Kurdistan

Els morts al Kermanshah arran del terratrèmol ja sumen 530

Almenys 530 persones van morir i 7.800 van resultar ferides en el terratrèmol de 7,3 graus en l’escala de Richter que es va registrar diumenge al Kurdistan oriental, segons revelen les últimes xifres oficials difoses ahir. Aquestes noves dades suposen un augment considerable en el nombre de víctimes mortals causades pel sisme a la província del Kermanshah. La xifra de víctimes s’ha anat incrementant amb el pas de les hores i amb l’avanç de les tasques de retirada de runa dels gairebé 30.000 habitatges destruïts. El govern iranià va decretar el dia d’ahir de dol nacional per honorar les víctimes del sisme, el més greu registrat en aquella zona des del 2003, quan hi van perdre la vida 31.000 persones.

Les autoritats han mobilitzat tots els cossos de seguretat, inclosos l’exèrcit i els Guardians de la Revolució, per accelerar les tasques de rescat i lliurament d’ajuda. Però les desenes de milers de damnificats, reubicats en tendes de campanya, es queixen que les ajudes no són suficients. Els particulars també es bolquen en la feina de socors i amb la donació de sang, però els afectats no poden amagar la seva impaciència i desesperació. El responsable dels serveis d’emergència, Pir Hosein Kolivand, va reconèixer: “La urgència del moment era proporcionar solucions a la falta de calefacció, habitatge i vitualles.” El president iranià, Hassan Rouhani, va prometre el subministrament de productes de primera necessitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia