Porten de Bèlgica a Olot, custodiat per desenes de policies, l'expert en evasions que va fugir de Maià el 2004

Erik Ferdinand té pendent el judici pel cas de l'arsenal trobat a can Xacó

Erik Ferdinand va ser enxampat a Maià de Montcal el 16 de gener del 2004 quan la Guàrdia Civil va encerclar la masia can Xacó i va detenir els quatre ocupants de la casa, un dels quals era menor d'edat. Els agents feia temps que seguien els moviments d'aquesta banda, que tenia un arsenal a la casa i també els jocs de claus d'una quarantena de cotxes. Durant aquesta operació, Ferdinand, tot i que ja estava emmanillat, va aprofitar una badada dels guàrdies, va saltar per la finestra de can Xacó i va fugir cames ajudeu-me. La Guàrdia Civil va muntar diversos controls però no va aconseguir detenir Ferdinand, que finalment va acabar a mans de la policia belga i empresonat a la presó de Latin. Però el 15 d'abril del 2007 Ferdinand va protagonitzar una espectacular fugida d'aquest centre penitenciari, d'on es va escapar volant amb helicòpter. Dos col·legues seus es van fer passar per turistes i van segrestar el pilot d'helicòpter i el van obligar a aterrar a la presó, després d'amenaçar-lo amb una granada de mà. Ferdinand, que era al pati de la presó enmig de 200 presos més, es va enfilar a l'helicòpter, que va volar una mitja milla i va aterrar en un punt on Ferdinand i els seus còmplices tenien a punt un cotxe. Després d'aquesta fuga Ferdinand va gaudir d'uns mesos de llibertat, però després va ser localitzat i detingut prop de Venècia i el van retornar a una presó belga, d'on no hi ha constància que n'hagués sortit fins ara, que les autoritats belgues van concedir l'entrega que reclamava el jutjat d'Olot des del 2004. Per fer-la efectiva ahir un avió de la Policía Nacional el va anar a recollir a Brusel·les i des d'allà va volar, acompanyat d'un fort dispositiu dels GOES (Grup d'Operacions Especials), fins a l'aeroport de Vilobí d'Onyar, on encara l'esperava un nombrós contingent d'agents de la Policía Nacional que el van custodiar fins a la comissaria de Girona. Allà se'l va identificar formalment i, altra vegada envoltat de desenes de policies, el van dur fins al jutjat d'Olot, on finalment el jutge el va poder interrogar per les acusacions de tinença d'explosius, receptació, tràfic de cotxes i dipòsit d'armes per les quals va ser detingut el 2004, juntament amb dos companys seus, Jean François Christian Pelamatti i Claude Manche, que durant aquests anys sí que han estat jutjats i condemnats per l'Audiència de Girona.

Després de declarar al jutjat d'Olot, la Policia va conduir Ferdinand fins a la presó de Quatre Camins. De moment, no se'ls ha escapat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.