Successos

Successos

Desaparició d’una veïna de Cervià de Ter de 84 anys

La dona va ser vista per últim cop dimecres a Camós, on va anar a cobrar el lloguer d’unes granges

Abans havia estat comprant a Banyoles

Els Mossos han aconseguit geolocalitzar el telèfon que duia

Els familiars d’una veïna de Cervià de Ter de 84 anys, Teresa Nierga, van presentar ahir una denúncia als Mossos d’Esquadra arran de la seva desaparició. La dona, tal com acostumava a fer cada dimecres al matí, va anar amb el seu vehicle a Banyoles. Aquí, el testimoni aportat per diferents persones que la van veure i amb qui va estar parlant ha servit per constatar que va realitzar la ruta i diverses de les parades que duia a terme habitualment. Com era comú en la seva rutina, va comprar en un supermercat de Banyoles, va anar a buscar uns pinsos per al gos, també va estar al mercat de la població i, a continuació, es va dirigir de la capital del Pla de l’Estany fins a Camós, on va ser vista per darrer cop. A Camós, com feia mensualment, va anar a cobrar el lloguer d’unes granges. Era pels volts del migdia quan va acabar aquesta gestió, va agafar el cotxe, va marxar i, a partir d’aquí, se li va perdre la pista. Es desconeix tant el parador de la dona com el del seu vehicle, que de moment ahir tampoc s’havia trobat. Circulava amb un tot terreny Hyundai Galloper de color verd fosc i amb matrícula GI-3934-BK.

Totes les persones amb qui es va trobar fins aleshores han assegurat que l’actitud d’abans-d’ahir de Nierga era “tan normal com sempre”. Els seus coneguts la defineixen com una dona “molt activa”, i per exemplificar-ho remarquen, entre altres coses, que encara ara porta el tractor. No presenta problemes de salut, és totalment autònoma i viu sola a Cervià. Com que duia el mòbil i aquest donava senyal, els familiars s’hi van intentar posar en contacte, però va ser sense èxit.

La preocupació va començar dimecres a la tarda, després que la seva neta anés a casa de Teresa i no la hi trobés. En fer-se tard i continuar sense tenir notícies seves, el neguit de la família va augmentar i van preguntar a veïns de Cervià si en sabien alguna cosa o l’havien vista. En no saber-ne tampoc res, el fill de Nierga va interposar immediatament, dijous a la matinada, la denúncia de la desaparició a la comissaria dels Mossos de Banyoles. El fill va aportar tots els detalls que sabia a la policia sobre els llocs on havia estat la seva mare aquell matí. Per la seva banda, unes veïnes de Cervià van anar el mateix dimecres a la nit a Banyoles i van començar a fer una primera recerca a fons. Des de les onze de la nit fins a les dues de la matinada van mirar sense parar pels entorns de l’Estany, van inspeccionar la zona on se celebra setmanalment el mercat i van repassar tots els revolts i els marges de la carretera que va de Cornellà del Terri a Medinyà. Els Mossos d’Esquadra, així mateix, van estar fent rastrejos i van examinar el trajecte per carretera per on se suposa que Nierga passava per tornar a casa.

Activació de l’helicòpter

Ahir, novament, familiars i amics de la dona, i nou patrulles dels Mossos, van dur a terme batudes exhaustives sobre el terreny. Van tornar a buscar per Banyoles i Camós, i van ampliar la recerca per Santa Llogaia del Terri, per les proximitats de dos restaurants de Palol de Revardit, Medinyà, Cervià, Sant Julià de Ramis, Sant Jordi Desvalls i per l’estació de Flaçà. Es van resseguir moltes carreteres de les comarques gironines, i els Mossos també van fer recerca des de l’aire al matí amb un helicòpter, que a la tarda va haver de deixar de volar pel mal temps. S’esperava, sobretot, la troballa d’algun indici que permetés acotar l’àrea a inspeccionar. Això es va aconseguir geolocalitzant el telèfon, i avui a les vuit del matí es preveu que hi hagi una sessió informativa al parc de bombers de la Pera, on s’iniciarà un dispositiu de recerca amb els Mossos.

Els seus familiars i amics han difós el cas i fotografies de Nierga i d’un cotxe semblant al seu a través de les xarxes socials per requerir la col·laboració ciutadana. Es demana que si algú té informació avisi la policia o truqui al telèfon 112.

LA DATA

20.10.17
Avui a les 8 h, al parc dels Bombers de la Pera, s’iniciarà un dispositiu de recerca conjunt amb els Mossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia