Assalten la Foneria Artística Riudellots i roben 700 quilos de bronze en lingots

Els lladres van esbotzar una porta, van obrir el portal i van anar carregant el material en una furgoneta

L'assalt a la foneria es va produir cap a dos quarts de vuit del vespre quan el fonedor, Jordi Ramos, acabava de marxar-ne. Els lladres van esbotzar una porta, un dels assaltants va entrar a través d'aquest forat i, un cop a dins, va anar a obrir el portal per permetre l'entrada dels seus còmplices. Llavors, amb els accessos oberts, van tenir via lliure per poder anar traginant el material cap a una furgoneta. Un veí va poder veure una furgoneta que se sospita que és la que van fer servir els lladres i que és la mateixa que surt enregistrada en la gravació de les càmeres de seguretat d'una empresa del polígon. Ara els Mossos analitzen les imatges per intentar identificar el vehicle i, a partir d'aquí, trobar els lladres, que se sospita que eren més de dos, ja que van deixar moltes petjades diferents a l'empresa.

La Foneria Artística Riudellots, situada a l'avinguda Mas Pins del polígon de Riudellots, està especialitzada en la realització d'escultures artístiques, monuments, obres públiques i peces personalitzades, fetes de bronze, alumini o ferro. A la foneria es van fer els trofeus que es van entregar durant la passada etapa de Girona a Barcelona del Tour, obra de l'escultor Philippe Manuel Mercier.

Es lliuren l'exvigilant i la família

Un altre assalt perpetrat a Riudellots, el de Càrnies Abras, va quedar resolt quan el principal sospitós, un exvigilant de l'empresa, un veí de Cassà de la Selva de 53 anys, la seva dona, la seva cunyada i el seu nebot, aquests dos últims, veïns de Llagostera, es van presentar el 28 de desembre passat a la comissaria dels Mossos de Santa Coloma de Farners i es van entregar. La família va dir que s'havien assabentat que els buscaven i que per aquest motiu s'entregaven. Després de prendre'ls declaració, van quedar en llibertat. L'assalt es va perpetrar el passat 16 de desembre, cap a les 9 del vespre, en un moment que a la nau només hi havia dos vigilants i dos empleats. Un dels vigilants va ser atacat per darrere per un home que duia un ganivet i que li va dir que s'emportarien tota la carn. Els assaltants, almenys dos homes i dues dones, van entrar a les instal·lacions i van arreplegar totes les caixes de pernils i d'embotits que van poder. Dues empleades es van amagar a les oficines i van trucar als Mossos, però quan la patrulla va arribar els lladres ja eren fora. El vigilant atacat, però, els va poder donar una pista molt valuosa. Va assegurar que havia conegut l'home que l'havia amenaçat perquè era un exvigilant de la casa, un home que es diu Ramon.

Lladre de cases

Els Mossos van detenir el dia 11 de gener un noi de 18 anys que es diu Amine i que és de nacionalitat marroquina, acusat de cinc robatoris a cases, majoritàriament segones residències de Girona, Canet d'Adri i Sant Gregori, el robatori dins d'un cotxe, el robatori a una església de Canet d'Adri i un altre a les instal·lacions esportives del camp de futbol del Gironès-Sàbat. Els fets que s'imputen al jove, que ha estat empresonat per ordre judicial, es van cometre entre l'octubre del 2009 i començament d'aquest mes de gener. Quan entrava a les cases, el lladre solia esbotzar una finestra i, un cop a dins, agafava roba, diners, menjar i algun objecte de valor. Com que la majoria dels seus objectius eren cases utilitzades només com a segones residències, en un parell d'habitatges el lladre va aprofitar per instal·lar-s'hi i quedar-s'hi a viure uns dies. També va saquejar un cotxe que era aparcat a Canet d'Adri i fins i tot va entrar en una església adossada a unes de les cases assaltades en aquesta població i hi va robar menjar. Els Mossos van fer un escorcoll en un garatge de Girona on sabien que vivia el sospitós del robatori i allà hi van trobar roba, bosses d'esport i aparells electrònics robats.

Busquen més víctimes

D'altra banda, els Mossos estan investigant arreu de Catalunya per si poden atribuir altres robatoris violents a Héctor Paz Varela, l'hondureny de 21 anys que dilluns a Figueres va malferir un venedor de flors pakistanès, que va acabar a l'UCI en estat crític. Després de detenir Paz per aquesta brutal agressió, els Mossos li van atribuir tres robatoris amb violència més comesos entre els dies 17 i 25 de desembre també a Figueres. En un dels casos l'agressor va tallar la víctima, una noia, a les mans i a la cara amb un ganivet. Les víctimes han reconegut l'agressor i els Mossos pensen que Paz pot haver actuat en altres punts de Catalunya i per això repassen casos d'agressions perpetrades per un home molt corpulent per si les víctimes l'identifiquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.