Successos

Detenen a Estanyol el lladre que va violar una dona gran a Flaçà al juliol

El sospitós, que els Mossos pensaven que es podia haver ofegat al Ter quan fugia d’ells, s’amagava des de diumenge passat en una masia

No s’havia ofegat al Ter tal com se sospitava. Estava amagat en una casa d’Estanyol. Lamine Diedhiou, senegalès de 23 anys, que estava identificat com l’autor de l’assalt a una casa i l’agressió sexual a una dona el 6 de juliol passat a Flaçà, va ser detingut dijous a Estanyol pels Mossos de l’AIC (àrea d’investigació criminal). Els Mossos el tenien plenament identificat perquè la dona el va reconèixer en fotografia per una cicatriu molt característica que té a la cara i també perquè es van trobar empremtes seves a l’escenari de l’assalt; però el fet que no donés senyals de vida durant setmanes havia fet sospitar que s’hagués ofegat, perquè els mossos que el perseguien el van perdre de vista a dins de l’aigua del Ter, que baixa molt ple, i amb aparent perill per la seva vida. Va ser diumenge passat que Diedhiou va arribar a Estanyol i es va instal·lar en un annex d’una casa situada molt a prop de l’hostal l’Estanc Nou, on resideix de manera legal un altre home. I aquesta setmana els Mossos van obtenir la informació que un noi que podria ser Lamine Diedhiou era a la masia. Es va establir un dispositiu de control i dijous els Mossos el van anar a detenir i van comprovar que es tractava del mateix home que havien perdut el dia 6 de juliol a la riba del Ter.

Diedhiou va ser traslladat a la comissaria dels Mossos, on es va negar a declarar, i va donar mostres de no haver tingut gaires dificultats per sortir del riu quan se li va preguntar per la situació de perill en què l’havien vist els mossos que el perseguien. El detingut va ser sotmès ahir a una extracció de mostres de saliva per fer-li les proves d’ADN, que s’haurà de confrontar amb el de les mostres biològiques que es van agafar el dia dels fets. Els Mossos també tenien previst fer una inspecció a la masia on s’amagava Diedhiou per comprovar si hi guardava alguna arma. El detingut passarà a disposició judicial avui a Girona.

Els fets que s’atribueixen al detingut van passar la tarda del dijous 6 de juliol en un habitatge de Flaçà, on en aquell moment, a les quatre de la tarda, només hi havia la dona, d’uns seixanta anys. L’intrús va entrar a través d’una finestra amb obertura corredissa i amb un ganivet a la mà. La dona va intentar fugir, però l’home li va barrar el pas. Ella es va resistir i durant el forcejament el ganivet es va trencar i l’agressor es va fer un tall al canell esquerre. Perdut el ganivet que duia, l’assaltant en va agafar un altre de més gran i va amenaçar la víctima, que li va explicar que a la casa no guardaven diners, però li va oferir els pocs que tenia ella a la bossa. Llavors l’assaltant la va obligar a despullar-se i la va agredir sexualment. Un cop consumada l’agressió sexual, el lladre va agafar el que va trobar de la casa i va fugir per la finestra per on havia entrat. La dona va alertar la policia, i quan els Mossos d’investigació anaven cap a la casa per fer la inspecció de l’escenari van encreuar-se per la carretera amb un home negre vestit tal com l’agressor, segons havia descrit la víctima, que circulava en bicicleta, en direcció a Celrà. Eren prop de les sis de la tarda, i els mossos, que van reconèixer el ciclista com Lamine Diedhiou, van intentar aturar-lo. Ell va reaccionar abandonant la bicicleta i posant-se a córrer, i es va emboscar. Els mossos van demanar reforços i durant tota la tarda li van anar a la saga per boscos i camps. El van veure un primer cop, però ell els va esquivar. Cap a les nou del vespre el van tornar a veure i van estar a punt d’atrapar-lo.

Però Diedhiou no volia caure a mans de la policia i es va tirar al Ter, en un punt on baixava molta aigua. Els mossos el van veure al riu amb dificultats per creuar-lo i amb perill per la seva vida. I allà li van perdre el rastre.

LA DATA

06.07.17
Una sexagenària
va ser assaltada i agredida sexualment a casa seva, a Flaçà.

LA XIFRA

3
mesos
ha estat en parador desconegut el sospitós, fins que dijous el van detenir a Estanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia