Successos

Jutjat per una agressió sexual a una menor

La fiscal i la defensa pacten 5 anys de presó per a l’autor dels fets, succeïts a Puigcerdà

La secció tercera de l’Audiència de Girona va ser el marc ahir d’un judici per una agressió sexual de què va ser víctima una menor a Puigcerdà, el 2 d’abril del 2016. Durant la vista oral, es va arribar a un pacte entre la fiscal i l’advocat Joaquim Bech de Careda, que exerceix la defensa de l’acusat. L’acord va suposar per al noi una rebaixa significativa de la pena que afrontava. La fiscal li demanava en un principi catorze anys de presó, si bé finalment les parts van pactar una condemna de cinc anys. La conformitat va arribar després que el jove reconegués els fets que se li imputaven. A preguntes de la fiscal, va admetre que, tot i que la víctima es resistia, la va forçar subjectant-la fort amb les mans.

En les conclusions finals, l’acusació pública va reduir la pena que requeria per al processat basant-se en diferents circumstàncies. La primera és que, segons va explicar la fiscal, el noi desconeixia que la víctima era menor de 16 anys en el moment dels fets. Un dels altres atenuants és el de reparació del dany; en aquest sentit, abans de la celebració del judici, l’arrestat va consignar 5.350 euros a la perjudicada en concepte de responsabilitat civil pels danys físics i morals que li hagi pogut causar. La quantitat econòmica ingressada satisfà la petició de la fiscal, que en el seu escrit de conclusions provisionals sol·licitava que l’acusat indemnitzés la menor amb 5.000 euros. I, en últim lloc, la fiscal també va apreciar al detingut l’atenuant de drogoaddicció. El noi va manifestar que en aquella època consumia cocaïna, opi i bastant d’alcohol. La fiscal va indicar que, el dia dels fets, l’acusat havia consumit estupefaents i tenia lleument afectades les capacitats volitives i cognitives.

En les conclusions finals, la fiscalia va variar la seva petició, rebaixant-la de catorze anys de presó a cinc. L’advocat de la defensa va mostrar la seva conformitat, si bé va sol·licitar que se suspengués la pena al seu representat i que es procedís a la seva posada en llibertat, amb el condicionant que fora de la presó continuï un tractament de deshabituació a les drogues. El lletrat va dir que, al centre penitenciari, el jove ha seguit dos programes de desintoxicació. La fiscal es va oposar a la posada en llibertat del noi, tot i que va avançar que està disposada a valorar-ho, en espera que l’advocat aporti documentació que ho acrediti.

L’acusat va mostrar el seu penediment pels fets. Aquests es remunten a la nit del 2 d’abril de l’any passat. La víctima caminava per una zona enjardinada, prop de l’estació de tren de Puigcerdà. Aprofitant la foscor, el noi va sorprendre l’adolescent quan passava pel costat d’una furgoneta aparcada. Va sortir de cop d’entre les vies, la va agafar pel braç, la va empènyer contra el capó de la furgoneta, la va immobilitzar i va cometre l’agressió. A part de la pena de presó, la fiscal vol que el jove estigui quatre anys en llibertat vigilada i que no es pugui acostar a la menor durant un termini de cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia