Successos

Territori

Els bombers voluntaris marxen del Pont de Suert

Al·leguen que no s’ha respectat l’acord i Interior reacciona enviant-hi d’urgència bombers funcionaris

La majoria de bombers voluntaris del parc del Pont de Suert, que s’havien compromès a prestar el servei fins a finals d’agost, amb el suport de voluntaris vinguts d’altres parcs de Lleida, s’han plantat i han deixat de donar el servei a l’Alta Ribagorça. Al·leguen que la direcció general va prendre la decisió “’unilateral’’ de cobrir el servei les 24 hores del dia amb bombers funcionaris per convertir, així, el parc en mixt, a partir de l’1 de setembre. Aquesta decisió ha precipitat que la majoria de voluntaris deixin de prestar el servei perquè diuen que se senten “traïts i enganyats”. Emergències ha reaccionat enviant de manera precipitada tres bombers funcionaris al parc del Pont de Suert i organitzant un horari per la resta de mes.

Els bombers voluntaris que han deixat de prestar el servei són deu dels quinze que hi havia assignats al parc. Diuen que no s’ha respectat l’acord amb el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, per combinar les 24 hores del dia amb voluntaris (de les 19 h a les 7 h) i funcionaris (de les 7 h a les 19 h).

Dilluns passat es va comunicar des de Bombers que la direcció general havia pres la decisió que a partir de l’1 de setembre el servei es cobriria les 24 hores del dia mitjançant bombers funcionaris. Els voluntaris renuncien un cop han arribat a la conclusió que Interior no hi confia: “No ens volen’, apunten, i hi afegeixen: “No som necessaris.”

El cap de la regió d’emergències de Lleida, Jordi Solà, ha confirmat que el parc es mantindrà operatiu gràcies a bombers funcionaris que faran hores extres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia