Successos

Successos

El lladre violador de Flaçà es va tirar al Ter fugint i se sospita que es va afogar

A través de la víctima, de les empremtes i del reconeixement dels Mossos que el perseguien va ser identificat, però ningú l’ha vist més en un mes

Els Mossos van aconseguir identificar l’home que el 6 de juliol va robar i agredir sexualment una dona a casa seva a Flaçà, però tot i conèixer bé el sospitós (Lamine Diedhiou, senegalès de 23 anys), durant aquest mes que ha passat no se n’han tingut notícies ni consta que se l’hagi vist enlloc. Els últims a veure’l van ser una patrulla dels Mossos que el perseguien després de l’assalt a Flaçà. I el van veure dins del Ter, que aquell dia baixava alt, i amb risc per a la seva vida. Per això, els investigadors no descarten que Diedhiou s’afogués, cosa que explicaria la seva desaparició. Mentre no se’l trobi, viu o mort, Diedhiou té vigent una ordre de detenció per l’assalt a Flaçà i una altra per un robatori violent perpetrat a Salt abans.

Els fets de Flaçà van passar la tarda del dijous 6 de juliol en un habitatge del carrer Caterina Albert, on en aquell moment, a les 4 de la tarda, només hi havia la dona, d’uns seixanta anys. L’intrús va entrar a través d’una finestra amb obertura corredissa i amb un ganivet a la mà. La dona va intentar fugir, però l’intrús li va barrar el pas. Ella es va resistir i durant el forcejament el ganivet es va trencar i l’agressor es va fer un tall al canell esquerre. Perdut el ganivet que duia, l’assaltant en va agafar un altre de més gran i va amenaçar la víctima, que li va explicar que a la casa no guardaven diners però li va oferir els pocs que tenia ella a la bossa. Llavors l’assaltant la va obligar a despullar-se i la va agredir sexualment. Un cop consumada l’agressió sexual, el lladre va agafar el que va trobar de la casa i va fugir per la finestra per on havia entrat. La dona va alertar la policia i quan els Mossos d’investigació anaven cap a la casa per fer la inspecció de l’escenari van creuar-se per la carretera amb un home negre vestit tal com l’agressor, segons havia descrit la víctima, que circulava en bicicleta, en direcció a Celrà. Eren prop de les 6 de la tarda i els mossos, que van reconèixer el ciclista com Lamine Diedhiou, van intentar aturar el sospitós. Ell va reaccionar abandonant la bicicleta i plantant-se a córrer i es va emboscar. Els mossos van demanar reforços i durant tota la tarda li van anar a la saga per boscos i camps. El van veure un primer cop però ell els va esquivar. Cap a les 9 del vespre el van tornar a veure i van estar a punt d’atrapar-lo. Però Diedhiou no volia caure a mans de la policia i es va tirar al Ter, en un punt on baixava molta aigua. Els mossos el van veure al riu amb dificultats per creuar-lo i amb perill per a la seva vida. I allà se li va perdre el rastre. La investigació dubta del parador del sospitós però, en canvi, es té la certesa que l’agressor de la dona de Flaçà és Lamine Diedhiou, ja que la dona el va identificar sense dubte per una cicatriu molt característica que té a la cara. Els mossos que el perseguien el coneixien personalment pels seus antecedents delictius i es van trobar empremtes seves a l’escenari de l’assalt.

LA DATA

06.07.17
Un intrús
va robar en una casa de Flaçà i va agredir sexualment una dona

LA XIFRA

23
anys
té el sospitós, Lamine Diedhiou, que no ha donat senyals de vida des del dia de l’assalt

LA XIFRA

30
dies
fa que es va ordenar la recerca del sospitós, que els mossos van veure com es ficava al riu en un lloc perillós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia