El fiscal demana tres anys de presó per a l'home que vivia de gorra als hostals de la Garrotxa

L'acusat no es va presentar ahir al judici ràpid que se li havia de fer a Olot

Josep Llopart, que, oficialment, és veí de Malgrat de Mar, va començar la seva ruta de gorra per hostals de la Garrotxa a principis de novembre. Primer va ser a l'hostal Pujol, situat a la pujada de la Solfa, després es va instal·lar a l'hostal Sant Bernat, al centre d'Olot, i d'aquest va anar a l'hostal Cal Fuster, de Santa Pau. En aquests tres locals, hi va fer estades llargues, gaudint del màxim de serveis i hi va quedar a deure quantitats importants, i va marxar-ne quan els hostalers es van adonar que era un farsant i un morós. Les dues darreres nits de gorra les va passar a l'hostal Vertisol, de les Preses, i a l'hostal La Perla, on, finalment, dimarts de la setmana passada va ser detingut. La seva fórmula per guanyar-se la confiança dels hostalers consistia a dir que era l'encarregat d'una empresa que feia les obres del nou hospital comarcal d'Olot, i que més endavant els portaria de clientela tota una brigada d'obres que també s'instal·larien a l'hostal. I mentre era als hostals oferia feina, de vigilant nocturn o per dur maquinària d'obres, a alguns clients amb qui coincidia i que els deia que estava a l'atur.

La mateixa roba

Els hostalers es començaven a malfiar quan veien que sempre anava vestit amb la mateixa roba (un jersei de ratlles i una jaqueta de color gris de cuir) i que, per tenir una feina tan important a l'obra, sortia molt tard de l'establiment i hi passava moltes hores. A l'hostal Cal Fuster, per exemple, hi solia passar llargues estones a la tarda i no es privava de demanar les seves cerveses i els seus bons cigars, que després deia que li carreguessin al seu compte, un compte que, evidentment, mai va arribar a pagar. En aquest hostal, Llopart s'hi va deixar uns calçotets, uns mitjons, unes sabates i una butlleta de la loteria primitiva. A l'hostal Mas Bernat, els va deixar una garrafa d'aigua. El compte el va deixar sense pagar pertot.

Dimecres passat, quan va ser conduït davant del jutge, Llopart va admetre que havia mentit, però va assegurar que, anteriorment, havia treballat en alguna empresa d'obres i que, com que no tenia feina, havia anat a la Garrotxa, precisament, per veure si n'hi donaven. Llopart també va admetre que havia marxat sense pagar dels hostals i va assegurar que ja pagaria el que els devia quan pogués.

No es presenta al judici

Després d'escoltar les seves explicacions, el jutge va deixar-lo en llibertat i va fixar per ahir a Olot el judici ràpid. Josep Llopart, però, ahir no es va presentar al jutjat d'Olot i va perdre la seva oportunitat de ser sotmès al judici ràpid, i ara se l'intentarà trobar per comunicar-li que el judici ordinari el té el 20 de gener al penal número 3 de Girona, i que el fiscal li demana una pena de tres anys de presó per un delicte d'estafa continuada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.