Successos

Municipal

Contundent oposició dels sindicats de bombers a la solució del Pont de Suert

Els bombers professionals mantenen que la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incendis ha posat un pedaç que atia la tensió entre voluntaris i funcionaris

Contundent i unànime oposició sindical vers la solució trobada per garantir la continuïtat del parc de bombers del Pont de Suert. Els sindicats UGT-Bombers, Catac, CCOO, CSI-F i COS han manifestat el seu “profund’’ desacord amb la solució provisional, que té vigència fins al 31 d’agost i que ha acordat la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (Dgpeis).

Per evitar l’amenaça de tancament del parc que havien plantejat els bombers voluntaris del Pont de Suert, molt disconformes amb la falta d’efectius que es registra al parc, la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incendis va resoldre fer desplaçar al Pont de Suert bombers voluntaris d’altres parcs lleidatans i, així, donar cobertura al parc per obrir-lo les vint-i-quatre hores. Segons els sindicats, és una “solució marcada per les presses i les pressions’’, en la qual el col·lectiu de bombers voluntaris assumeix unes funcions que no li pertoquen. Per aquest motiu, consideren que és “il·legal i molt irresponsable’’, així com un greu error que només pot portar a la crispació i a malentesos entre bombers professionals i voluntaris.

Segons els sindicats, es transgredeixen totes les normes bàsiques de funció pública, del voluntariat i les relacions laborals. En aquest sentit, creuen que la Dgpeis no pot esperar al setembre per adoptar una solució definitiva per a l’Alta Ribagorça i donar-li un parc de bombers com qualsevol altra comarca catalana, amb bombers de guàrdia 24 hores els 365 dies de l’any.

Els sindicats exigeixen la posada en marxa “immediata’’ d’un parc professionalitzat sense deixar de banda els bombers voluntaris, “que seguiran sent necessaris per donar la resposta de qualitat que es mereix la comarca’’. A més, els sindicats recorden que en aquesta comarca la distància d’ajuda d’altres parcs és la més alta de Catalunya.

Segons els sindicats, a la situació s’ha arribat per la “deixadesa’’ de la Dgpeis i hi afegeixen que a la regió de Lleida només hi ha vuit parcs professionalitzats dels 73 que té Catalunya, tot i que té més d’un terç del territori, “un greuge que no pot continuar’’.

LA XIFRA

8
parcs de bombers professionals hi ha a la regió de Lleida. Són només un 11% dels 73 que té Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia