Successos

Un acord de mínims salva el parc del Pont de Suert

Interior no accedeix a incrementar la dotació de manera definitiva i bombers voluntaris d’altres parcs de Lleida accepten anar a reforçar l’Alta Ribagorça per no deixar la comarca desprotegida

La predisposició dels bombers voluntaris dels parcs de la regió de Lleida ha fet possible que finalment es mantingui el parc del Pont de Suert obert aquest estiu. Bombers voluntaris i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis han tancat un acord de mínims que, malgrat que no dona llum verd a un increment de la plantilla del parc, sí que en garanteix el seu servei, almenys fins que s’acabi la campanya estiuenca. L’acord preveu el desplaçament de dos bombers voluntaris de parcs de Lleida a fer una guàrdia de 24 hores al parc de Pont de Suert, l’únic que hi ha en tota l’Alta Ribagorça. A aquesta guàrdia s’hi afegirà també un bomber voluntari de la comarca.

El director general de Prevenció i Extinció, Juli Gendrau, destaca “el sacrifici personal i l’esforç’’ que faran els bombers voluntaris que es desplacin al Pont de Suert per donar suport als seus companys i d’aquesta manera garantir les sortides amb un mínim d’efectius. Gendrau ha explicat que amb vista a l’1 de setembre cal buscar un nou model per a aquest parc, amb la possibilitat d’extrapolar-lo a d’altres amb situacions similars. Interior no descarta convertir els parcs de bombers voluntaris en parcs mixtos, és a dir, incorporar bombers funcionaris a la plantilla.

Els bombers del Pont de Suert entenen que, tot i no haver-se trobat una solució definitiva, és positiu garantir la continuïtat d’un parc del qual en depèn tota la comarca. Amb aquest acord es garanteix el servei d’emergències a tota l’Alta Ribagorça. Per la proximitat, la zona i el coneixement del territori, els bombers voluntaris de Lleida i, de manera especial, els de les zones pròximes a Pont de Suert seran els que donaran suport fent dos guàrdies diàries.

LA FRASE

És un acord consensuat que representa sacrificis per a les parts
Juli Gendrau
director general de prevenció i extinció d’incendis

Solució a mitges d’un conflicte enquistat

Els bombers del Pont de Suert i els representants polítics de la comarca han estat més d’un any reunint-se amb els tècnics del departament d’Interior per demanar més efectius. Davant el blocatge de la situació, els bombers voluntaris es van plantar i van amenaçar de lliurar les claus del parc si l’administració no aportava cap solució. Fins a 12 dels 15 bombers van arribar a presentar la seva renúncia. Divendres passat, 500 veïns van manifestar-se i van tallar la carretera per reclamar solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia