Successos

Medi ambient

Focs de vegetació a Platja d’Aro i a Fogars de la Selva

Un dels incendis va obligar a tallar la C-31 durant 40 minuts

La restricció va causar cues de fins a un total de 8 km

També es va registrar un foc agrícola a Capmany

Els efectius dels Bombers es van mobilitzar ahir per dos incendis de vegetació que es van declarar a les comarques gironines en només mitja hora de diferència. El primer foc es va registrar en un marge de la C-31, al seu pas per Platja d’Aro. Els cossos d’emergències van rebre l’avís quan faltaven pocs minuts per a un quart d’una del migdia. Les flames es van iniciar a l’altura del punt quilomètric 316, en direcció nord. Fins a la zona, s’hi van dirigir immediatament tres dotacions terrestres dels Bombers i tres helicòpters. Mentre es duien a terme les tasques d’extinció, es va tallar la carretera en els dos sentits de la marxa en aquest tram durant 40 minuts (de les 12.29 h fins a les 13.10 h). Aquest fet va originar 5 quilòmetres de retenció en direcció a la costa i 3 quilòmetres de cua en sentit AP-7. Els Bombers van aconseguir estabilitzar l’incendi a la una del migdia i el van donar per totalment apagat poc després de les tres de la tarda. Segons les estimacions dels Agents Rurals, les flames van calcinar una hectàrea de matolls aproximadament.

A banda, ahir a tres quarts d’una del migdia es va produir un foc de vegetació forestal a la serra de l’Esquirol, a Fogars de la Selva. Es van activar set dotacions terrestres dels Bombers, cinc mitjans aeris i membres de l’ADF, que el van poder estabilitzar en una hora. I, poc després de les sis de la tarda, hi va haver un incendi en un camp agrícola, a Capmany. Sis vehicles dels Bombers es van adreçar fins allí per apagar les flames, que van quedar completament extingides en tres quarts d’hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia