Uns pares de Vespella denuncien que el seu fill de 3 anys va estar set hores tancat al bus escolar

Ni la monitora ni el conductor es van adonar que no havia baixat

Un menor de 3 anys de Vespella de Gaià (Tarragonès) va ser oblidat dijous durant set hores a l'autocar escolar –i amb el cinturó de seguretat posat– perquè, presumptament, ni la monitora ni el conductor no es van recordar de fer-lo baixar en arribar al col·legi (l'escola Les Codinetes de la Nou de Gaià). Segons han confirmat els Mossos, els progenitors han denunciat el cas en considerar que «s'ha comès una cadena de negligències». Amb relació a la successió dels fets, la mare va explicar ahir que, un cop els companys del seu fill van haver abandonat l'autobús, el conductor el va aparcar en un descampat situat «a quatre carrers» del centre escolar, ja que «l'home no havia de tornar a tocar el vehicle fins al servei de tornada».

«A l'hora del menjador, quan els amics del meu fill van preguntar per ell, la monitora els va dir que l'havia lliurat al centre, de manera que no es van verificar els fets ni es va seguir el protocol de contacte amb la família.» Quan a les quatre de la tarda la mare va anar a recollir-lo, «es va produir el desconcert d'informacions entre la comunitat educativa»: «Mentre que la mestra, que no va sospitar de la seva absència a classe, va demanar explicacions a la monitora, aquesta va reiterar que l'havia lliurat.» Finalment, una altra mare va suggerir la possibilitat que fos a l'autobús, on el van trobar: «Tenia signes d'haver plorat, estava en estat de xoc, s'havia orinat a sobre i no havia menjat ni begut.» Amb tot, els pares han afirmat que només volen oblidar «el desgraciat succés», dedicar-se al nen i que «es prenguin les mesures pertinents perquè fets d'aquest tipus no tornin a passar i puguin traumatitzar els petits». No és el primer cop, però, que es dóna un cas d'aquestes característiques, ja que el setembre del 2008 un nen de 3 anys va quedar tancat a l'autocar escolar a Vacarisses (Vallès Occidental) i, després de quatre hores, el van rescatar del vehicle, estacionat a les cotxeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.