Una família de botiguers d'Olot, pare, mare i fill, desarma i deté un atracador

L'assaltant va entrar al Suma esgrimint un ganivet, exigint «la caixa» i donant la culpa a Zapatero

Eren dos quarts de nou del vespre de divendres. Al supermercat Suma, molt a prop de l'església del Tura, hi havia tranquil·litat. A aquella hora només hi quedava una clienta, a banda dels tres membres de la família que regenten la botiga i un empleat que els ajuda. Un home totalment vestit de negre i encaputxat es va posar darrere de Xevi Cros, que en aquell moment era al costat de la caixa i li va començar a cridar, en castellà: «La caixa, la caixa, la culpa de tot la té Zapatero, que només fa que ajudar els moros i els negres.» Per un instant, Cros va pensar que es tractava d'una broma, però quan va veure el ganivet que l'apuntava a pocs centímetres del cos ho va veure clar i va reaccionar amb rapidesa sense deixar opció a l'atracador a fer més exigències ni culpabilitzar el govern. El va agafar pel canell dret per immobilitzar-li la mà on duia el ganivet i el va fer recular un altre cop cap a l'entrada. El fill de Cros, que era a pocs metres dins la botiga i es va donar compte de la situació, s'hi va atansar i d'una trompada va acabar d'empènyer l'atracador cap a fora. La porta, d'obertura automàtica, es va obrir, i tots tres homes van anar a parar a la rampa d'accés i van caure per terra, forcejant. Immediatament es va afegir a l'operació de reducció de l'assaltant la dona de Cros, que es va encarregar de subjectar per les cames l'assaltant, que no parava de rebolcar-se i ventar coces. Entre tots tres, però, van aconseguir prendre-li el ganivet de les mans, que el fill de Cros va procurar llançar ben lluny de l'atracador, que s'esforçava per recuperar-lo, i finalment el van immobilitzar. Mentre passava tot això, que va quedar enregistrat per les càmeres de seguretat de la botiga, la clienta que hi havia en aquells moments va trucar a la policia. Quan els agents hi van arribar només van haver de posar les manilles al detingut, a qui els botiguers també havien tret el passamuntanyes. Els botiguers no havien vist mai l'home que els va atracar, que va resultar ser Esteban Aceña Díaz, un veí de Torelló que, segons van dir els Mossos als botigueres, tenia antecedents policials però per altres afers diferents dels atracaments. Quan van anar a fer la denúncia formal a la comissara dels Mossos d'Esquadra els botiguers van identificar sense cap mena de dubte el passamuntanyes que duia l'atracador i també el ganivet, que ells mateixos li van prendre de les mans. Després de l'operació de detenció de l'atracador, els Cros, pare, mare i fill, van anar a l'hospital d'Olot per ser atesos de les esgarrinxades que es van fer durant el forcejament amb l'atracador. Allí se'ls va expedir el corresponent informe mèdic, que ha estat incorporat a les diligències judicials. El detingut va passar dissabte a la tarda a disposició del jutjat d'Olot, que en va ordenar l'ingrés a la presó.

Els botiguers del Suma lamentaven ahir que la zona on tenen el supermercat, en ple barri vell d'Olot, molt a prop de l'església del Tura, està molt poc il·luminada, cosa que crea inseguretat i que facilita que els malfactors puguin rondar encaputxats sense que cap vianant ho adverteixi, com va passar divendres passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.