Successos

policial

operació antirobatoris

Més patrulles de nit i agents de paisà per reduir els robatoris a Arenys de Mar

Mossos i Policia Local estrenyen la col·laboració per fer front a aquesta mena de delictes

Des de principi d'any hi ha hagut 38 casos i s'han fet 15 detencions

L'ofensiva contra els robatoris en llars es continua estenent per combatre un tipus de delicte que afecta cada cop més poblacions del Maresme. Ara és el torn d'Arenys de Mar, on la Policia Local i els Mossos d'Esquadra estan multiplicant els esforços per fer front a una situació que preocupa, i molt, els veïns del nucli urbà i, sobretot, de les urbanitzacions.

Molts d'ells van omplir dilluns al vespre la sala d'actes del Calisay, on els dos responsables de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra van comparèixer per informar d'alguns detalls d'una ofensiva que, de moment, s'ha traduït en un augment de les patrulles nocturnes, en la incorporació d'agents de paisà a les tasques de vigilància i en l'ús de càmeres. Acompanyat de l'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), i de la regidora de Seguretat Ciutadana, Isabel Roig (ICV), l'inspector en cap de l'àrea bàsica policial dels Mossos a Arenys de Mar, Salvador Rossell, va informar que el 2016 s'havia produït un augment del nombre de robatoris amb força en domicilis d'un 6,8%, i que des de començament d'any se n'han comptabilitzat 38 casos (deu al gener, nou al febrer, divuit al març i un en aquest mes d'abril). Hi va afegir que fins ara s'han practicat quinze detencions.

Pel que fa al perfil dels delinqüents, Rossell i el cap de la Policia Local, Sebastià Górriz, van afirmar que s'han detectat diverses bandes organitzades de persones procedents de l'Amèrica del Sud i de l'est d'Europa que actuen a tot el país, la qual cosa abona la tesi que el fenomen no és local, sinó que afecta tot el país i, singularment, la demarcació de Barcelona. Per això, tant el cos dels Mossos d'Esquadra com les policies locals estan destinant molts esforços i recursos contra aquesta tipologia de delictes.

Els responsables dels cossos policials van fer una crida a la calma, i també van subratllar la importància de la col·laboració ciutadana a l'hora de combatre aquests delictes. En aquest sentit, van recomanar que es truqui al 112 davant qualsevol indici o sospita, i van donar recomanacions i pautes per dissuadir possibles robatoris, com ara tancar sempre amb clau la porta de casa, tenir llums o ràdios a l'interior del domicili que s'encenguin amb temporitzador en diferents moments del dia, evitar fer públic a les xarxes socials que es marxa de vacances i recollir la correspondència de les bústies.

LA XIFRA

38
robatoris
hi ha hagut aquest any a Arenys de Mar, segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia