Successos

judicial

agressió homòfoba

El jutge decreta llibertat provisional per a l'acusat de l'agressió homòfoba a Berga

També se li ha imposat la mesura cautelar d'allunyament de 500 metres de les víctimes i li prohibeix comunicar-se amb elles durant sis mesos

El jutjat d'instrucció número 1 de Berga ha decretat aquest dimarts a la tarda llibertat provisional per a l'acusat de l'agressió homòfoba a Berga. A més, el magistrat també li ha imposat la mesura cautelar d'allunyament de 500 metres de les dues víctimes i la prohibició de comunicar-se amb elles per qualsevol via durant sis mesos. Es tracta d'unes mesures prorrogables si el magistrat ho considera oportú.

A banda de prendre declaració als dos denunciants i al presumpte agressor, el magistrat també ha sol·licitat la pràctica d'una revisió forense i un informe sobre l'estat del denunciat. Segons ha informat el TSJC, la causa està oberta per un delicte d'odi (article 510 del CP) i dos delictes lleus de lesions.

El jutge de Berga ha pres declaració al llarg d'aquest dimarts als dos denunciants, l'Andy i el Jorge, i al denunciat, en relació a l'agressió que va tenir lloc a Berga aquest cap de setmana passat. Segons van fer públic les víctimes, un desconegut els va increpar i agredir mentre s'estaven fent un petó als llavis davant de la discoteca La General. La parella de nois va ser evacuada amb ferides lleus a l'Hospital General de Berga i posteriorment van denunciar l'agressió davant la comissaria dels Mossos.

A partir d'aquí, la policia catalana va engegar una investigació que va portar a la detenció d'un dels presumptes agressors dilluns al matí. Es tracta d'un jove de 19 anys i veí de Berga. Els agents mantenen la investigació oberta per determinar si hi ha més persones implicades en l'atac. De fet, alguns testimonis de l'agressió, com el porter de la sala de festes La General, van assegurar que podria haver-hi entre 4 i 6 persones implicades.

El cas va generar una onada de mostres de rebuig i es va convocar una concentració contra l'homofòbia i en suport als dos homosexuals agredits aquest dilluns al vespre davant de l'ajuntament de Berga que va aplegar unes 500 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia