Successos

Tribunals

Culpable d'assassinat

El jurat conclou que l'homicida de Colera va matar la víctima quan estava indefensa

L'acusació demana 25 anys de presó

La defensa vol la nul·litat del judici

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat i d'incendi l'acusat del crim de Colera. Segons van relatar en el seu veredicte, ha quedat demostrat que Marlon Roberto Castro va clavar a Ángel Ruiz da Roa fins a set ganivetades en el moment que no es podia defensar. Ho va fer després de propinar-li una sèrie de cops de puny i deixar-lo semiinconscient a terra. Es va aprofitar, a més, que la víctima tenia les seves capacitats afectades perquè havia pres alcohol i drogues. En canvi, qui no tenia afectades les seves facultats cognitives i volitives era Marlon Roberto Castro, ja que no ha quedat acreditat que hagués pres substàncies estupefaents ni que hagués begut. De la mateixa manera, segons sosté el veredicte del jurat popular, l'autor material del crim tampoc hauria perdut el cap per un moment d'ofuscació després de veure que la víctima anava vestida amb la seva roba. Finalment, un cop Marlon Roberto va assassinar Ángel, es va dirigir a una benzinera a prop de Figueres. Carregat de líquid combustible, va tornar a la zona de bosc on hi havia el cadàver i el va ruixar per, posteriorment, calar-hi foc amb la intenció d'esborrar les proves. Les flames van provocar un incendi forestal que va afectar prop d'una hectàrea de terreny d'una zona protegida del massís de l'Albera.

Davant del resultat del veredicte del jurat, el fiscal del cas, Enrique Barata, ha demanat que Marlon Roberto sigui condemnat a 21 anys de presó –18 pel delicte d'assassinat i 3 pel d'incendi–. L'advocada de la família de la víctima, en canvi, demana la pena màxima: 25 anys de presó –20 per l'assassinat i 5 per l'incendi–. Per la seva banda, l'advocat de la defensa, Sergio Noguero, va assegurar que no està d'acord amb el veredicte i que hi recorrerà en contra després de la sentència. A més, segons va avançar, té previst demanar la nul·litat del judici perquè dimarts les tres suposades cooperants en el crim –Dolors Folch Julià, Esther Puig del Castillo i la seva mare, Carmen del Castillo Montero– van arribar a un pacte amb la fiscalia i l'acusació particular pel qual van acceptar penes d'entre 5 anys i un any i mig de presó abans que el jurat popular emetés un veredicte.

Ara tot queda en espera de la decisió del magistrat de l'Audiència de Girona, Joan Mora, que dictarà sentència en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia