Uns lladres de cable deixen centenars de veïns de l'Ebre sense telèfon

Els acusats, detinguts pels Mossos, havien sostret 4 km de cablejat en un mes

Els Mossos d'Esquadra de Móra d'Ebre van aconseguir detenir el 22 de novembre sis actius delinqüents de nacionalitat búlgara que haurien perpetrat en només un mes cinc robatoris de cable telefònic a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre, a conseqüència dels quals haurien deixat sense servei centenars de veïns. L'arrest dels acusats va tenir lloc poca estona després que la companyia telefònica donés la veu d'alarma que, aquella mateixa mitjanit, s'havia produït un tall en un punt de la línia que uneix Rasquera i Ginestar. Arran de l'avís, diverses patrulles es van dirigir immediatament a la zona, on van iniciar una recerca dels autors dels fets. Durant la recerca, una de les dotacions va sospitar d'un automòbil que estava pròxim a la C-12. En ell, efectivament, hi viatjaven tres dels còmplices, que anaven vestits de negre per intentar passar desapercebuts i, a més, portaven guants i tenalles. A banda d'aquest escenari, uns altres efectius van identificar tres individus més en un segon turisme, que en aquest cas estava estacionat en un descampat de Rasquera. Igual que els seus companys, els ocupants duien les eines i la vestimenta habitual per realitzar robatoris d'aquestes característiques. Tot i que als cotxes no es va trobar el material que haurien agafat, en una ronda que es va fer en un indret pròxim els agents van descobrir, amagats sota branques d'oliveres, 600 metres de cable telefònic ja tallat i preparat per al seu transport.

Per tot plegat, es va procedir a la seva detenció. Les gestions posteriors de la unitat d'investigació de la Terra Alta van permetre imputar-los 4 robatoris més al territori en un mes, que haurien afectat, entre d'altres, la Serra d'Almos, Arnes, Rasquera i Ginestar. Els individus actuaven sempre a partir de la mitjanit i en dues ocasions van escollir, fins i tot, la mateixa línia amb pocs dies de diferència. També com a fet comú, la tallaven amb les tenalles i la guardaven per després recollir-la. En total, s'haurien apropiat quasi 4 km de cable, valorats en més de 64.000 euros. Se'ls imputa, a banda, un delicte de desordres públics, pel fet d'haver deixat sense comunicació telefònica centenars d'abonats. Tots els arrestats ja han passat a disposició del jutjat d'instrucció de Gandesa –a dos d'ells ja els consten antecedents per robatori amb força–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.