Successos

Tribunals

L'homicida queda sol

Tres dels quatre acusats del crim de Colera eviten el jurat popular amb un acord a última hora

Es conformen amb penes d'entre cinc i un any i mig de presó

L'autor material dels fets espera en solitari el veredicte

El jurat popular tan sols haurà de decidir sobre el futur de Marlon Roberto Castro Pedroza, l'autor material del crim de Colera. Les altres tres implicades en el cas, Dolors Folch Julià, Esther Puig del Castillo i la seva mare, Carmen del Castillo Montero, van arribar ahir a un pacte amb la fiscalia i l'acusació particular que les condemna abans que el jurat popular emeti un veredicte. Aquest acord va suposar que el magistrat de la secció quarta de l'Audiència de Girona, Juan Mora, sentenciés de viva veu a les tres a una pena irrisòria, tenint en compte les acusacions que requeien sobre elles. Dolors ha estat condemnada a cinc anys de presó per un delicte de lesions greus en concurs amb un homicidi imprudent, quan inicialment s'enfrontava a 15 anys de presó per assassinat com a cooperadora necessària; Esther, a tres anys i mig per encobriment i incendi, quan la fiscalia al principi demanava 20 anys, i per a la seva mare, Carmen, un any i mig de presó per un delicte d'encobriment.

Segons va concloure ahir el fiscal del cas, Enrique Barata, durant el judici, que va començar dimarts de la setmana passada, han sorgit “dubtes raonables” sobre la seva implicació directa en el crim. Sobretot pel que fa a les sospites que requeien sobre Esther i Dolors, acusades d'assassinat des de bon principi. “Hi ha indicis sobre la coautoria del crim, però no són consistents”, va assegurar el fiscal respecte a Esther. Pel que fa a Dolors, sosté que “hi ha dubtes sobre si ella sabia que Marlon Roberto volia matar la víctima”, i és per això que aplica el principi in dubio pro reo (“en cas de dubte, a favor del reu”). En tots dos casos, no s'ha pogut demostrar que les dues acusades actuessin conjuntament amb Marlon Roberto per ordir un pla premeditat per treure la vida a Ángel Ruiz da Roa. En aquest sentit, l'advocat de Dolors, Toni Quera, va assegurar que, tal com defensava, no ha quedat demostrat que en cap cas tingués intenció de fer mal a la víctima. “Tal com ha conclòs el fiscal, quan va veure que la víctima no es movia, es va posar molt nerviosa i va tenir un atac d'ansietat, i posteriorment va col·laborar amb la policia”, sosté Quera. Al seu torn, l'advocat Joaquim Bech de Careda ha sol·licitat que apreciïn a Esther una atenuant de col·laboració amb la justícia, i que surti en llibertat immediatament, tenint en compte que les penes per cada delicte són inferiors a dos anys i que ja fa un any i mig que està empresonada.

Homicidi, no pas assassinat

Finalment Marlon Roberto ha quedat sol davant la decisió que prengui entre avui i demà el jurat popular. El fiscal i l'advocada de la família de la víctima mantenen la petició de 25 anys de presó per assassinat i incendi. En canvi, el seu advocat, Sergio Noguero, ho rebaixa a homicidi, ja que les ferides mortals es van produir en el marc d'una baralla entre l'acusat i la víctima. El lletrat defensa que cal tenir en compte que Marlon Roberto va tenir un moment d'ofuscació i que actuava sota els efectes de la droga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia