Successos

Judicial

Preludi del crim

Un exalcalde de la Garrotxa va anar d'excursió a Colera i va passar pel lloc on instants després un noi en va matar un altre

Diu que eren a fora del cotxe i no va notar res estrany

“Em va semblar que el que vam veure podia ser d'interès per a la policia.” Són paraules de l'exalcalde de les Preses Daniel Terradellas, que just el 17 de març del 2014 va anar amb la seva esposa d'excursió a Colera. Es va donar la circumstància que el matrimoni va passar pel paratge on tan sols uns instants després un jove de Llançà, Marlon Roberto Castro Pedroza, hauria agredit mortalment un altre veí de la població, Ángel Ruiz da Roa. Terradellas, que també havia estat diputat al Parlament, va prestar ahir declaració com a testimoni a la sala del tribunal del jurat de l'Audiència de Girona. Va explicar que amb la seva dona van començar a caminar a les quatre de la tarda i van tornar al seu vehicle unes tres hores més tard. “Vam marxar quan començava a fer-se fosc. Ens vam parar a mirar el paisatge i vam observar que venia un cotxe blau o verd en direcció a nosaltres. Em va cridar l'atenció perquè circulava sense llums.” Tot indica que a l'automòbil hi anaven la víctima i una de les tres veïnes de Llançà que també són jutjades pel cas. Es tracta de Dolors Folch Julià, a qui el ministeri fiscal considera cooperadora necessària.

Un dels companys de pis d'Ángel Ruiz, precisament, va especificar ahir que Folch havia demanat a la víctima que l'acompanyés a buscar una bossa de marihuana perquè no volia anar-hi sola. I, com a recompensa per fer-li el favor, ella hauria promès a Ruiz que li donaria 100 euros. L'indret on Dolors Folch havia quedat amb la persona que teòricament li havia d'entregar la droga era una pista forestal que condueix a l'ermita de Sant Miquel de Colera. Allà ja els estava esperant Marlon, que s'havia dirigit a la zona amb un automòbil vermell.

Quan l'exalcalde de les Preses i la seva dona marxaven amb el cotxe, van passar pel costat on eren l'acusat i Ruiz –Terradellas va veure dos nois, però no Folch–. “Vaig mirar a la dreta, i hi havia parat aquell vehicle que m'havia sorprès pel fet que circulava sense llums. I, al davant d'aquest cotxe, hi havia el de color vermell, a fora del qual hi havia dos nois. Un d'ells tenia el cap dins la finestra del conductor i l'altre mirava el maleter. No vaig detectar res estrany.” Quan els dies posteriors Terradellas va veure als mitjans de comunicació que aquell lloc havia estat l'escenari d'un crim, va lligar caps i es va adreçar als Mossos d'Olot per aportar el testimoni del que havia presenciat.

En aquella època Ruiz havia iniciat una relació sentimental amb una noia que temps enrere havia estat la parella de Marlon. Tot indica que aquesta situació molestava l'acusat, que fins i tot en una ocasió es va fer passar al Facebook per la seva exparella per aconseguir el mòbil de la víctima, a qui un dia va molestar i va anar enviant missatges fins passades les quatre de la matinada. Per aquest cas, a més, està sent jutjada la parella de Marlon, Esther Puig del Castillo.

L'amic de Ruiz va dir que Esther Puig i la víctima havien mantingut relacions, si bé “més endavant ella li seguia trucant i l'Ángel la ignorava”. Marlon i Esther Puig van tornar al lloc del crim, on van ruixar el cadàver amb gasolina. Van anar després a un bar que regentava la mare de Puig, Carmen del Castillo Montero, a qui van informar del succés i ara afronta una condemna per encobriment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia