Successos

Tribunals

Un membre del tribunal que ha de jutjar un crim entra en pànic i l'han de substituir

Un forense l'atén i resol que és incapaç de formar part del jurat popular del cas de l'assassinat de Colera

Demanen 25 anys de presó per a l'autor material

El judici pel cas del crim de Colera va començar ahir d'una manera totalment atípica. Un dels membres del tribunal popular que havia de jutjar els acusats d'assassinar a ganivetades la víctima i calar foc al cadàver va entrar en pànic i el van haver de recusar poca estona després d'haver-lo triat.

L'Audiència de Girona era el marc ahir del primer dia de judici contra Marlon Roberto Castro Pedroza, Dolors Folch Julià, Esther Puig del Castillo i la seva mare, Carmen del Castillo Montero, que s'enfronten a penes d'entre 25 i 3 anys de presó. El fiscal acusa d'un delicte d'assassinat Castro, Puig i Folch (considera que l'arrestat en va ser l'autor; Puig, autora inductora, i Folch, cooperadora necessària), i atribueix als dos primers un delicte d'incendi forestal. A banda, acusa d'encobriment Del Castillo. Els fets van ocórrer el 2014.

Número 9 accidentat

La jornada d'ahir transcorria amb normalitat, des de les deu matí fins ben bé les dues del migdia, quan la sala –formada pel magistrat, el fiscal i els advocats de l'acusació i de la defensa– estava triant un per un tots els membres del jurat popular que ha de jutjar el cas. Però quan va ser escollit el membre número 9, tot es va torçar. L'home va sortir de la sala de vistes molt alterat cridant que marxaria, que no volia ser jurat. Però la llei marca que s'està obligat a ser-ho si s'ha estat designat. Llavors l'home va excusar-se dient que no estava bé; després, que no podia deixar la dona sola perquè estava malalta, i més tard, que marxaria tant sí com no malgrat que el multessin. Hi va haver un moment en què la situació es va tornar tan tensa que van haver d'intervenir els Mossos d'Esquadra, però en cap cas es va haver de fer servir la força. Finalment l'home es va calmar. En vista d'aquests fets, el magistrat va demanar que un forense l'examinés.

Com que la sala ja havia triat l'home, no quedava més remei que continuar el judici fins que arribessin les qüestions preliminars. Va ser llavors quan el magistrat va llegir l'informe que havia fet el metge forense, que assegurava que l'home havia tingut un atac d'ansietat, i que estava “incapacitat” per formar part del jurat popular. Aleshores el membre del jurat número 9 va ser recusat i substituït pel primer suplent, i l'home va abandonar la sala. Posteriorment el judici va continuar amb la lectura dels informes i l'exposició dels fets.

Avui el judici seguirà el guió estipulat i començaran a declarar policies, bombers i algun testimoni rellevant. Els acusats explicaran la seva versió dels fets la setmana que ve, al final del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia