Successos

Successos

Detingut per haver robat 2.000 euros i el calze d'una església de Calonge

També va sostreure una patena de plata catalogada pel Bisbat de Girona i dos anells d'or

Els fets van tenir lloc a mitjan desembre de l'any passat

Peces catalogades pel Bisbat de Girona, diners i aliances. Són els efectes que van desaparèixer de l'església de Sant Martí de Calonge arran d'un robatori que s'hi va produir la nit del 15 al 16 de desembre de l'any passat. Ara, transcorreguts poc més de dos mesos des d'aleshores, els Mossos d'Esquadra han aconseguit identificar i detenir el presumpte autor del saqueig. Es tracta d'un jove de la població, Christian Royan Tejada, de 28 anys i de nacionalitat espanyola. L'actuació policial ha estat duta a terme per la unitat central d'investigació de patrimoni històric, que, entre d'altres, va obtenir empremtes de l'acusat en la inspecció ocular que va realitzar al centre de culte. Quan es va registrar l'episodi, els agents van tenir coneixement que una o diverses persones havien accedit al temple trencant la porta i la finestra de la part posterior de la rectoria. Es va comprovar que, de l'interior, es van emportar uns 2.000 euros en efectiu, un calze de plata que tenia un bany d'or i estava catalogat pel Bisbat, dos anells d'or tipus aliança i una patena de plata amb un bany d'or. Aquesta safata també constava en un cens del Bisbat, en el qual es detallen els objectes de valor que hi ha a les esglésies i ermites de la diòcesi.

Després d'estudiar diversos indicis i vestigis que van trobar al lloc dels fets, els Mossos van identificar el suposat responsable, que va ser arrestat el 23 de febrer a Girona. La policia li atribueix un delicte de robatori amb força. L'investigat, de qui consten antecedents, passarà a disposició del jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols quan sigui requerit. I, pel que fa al material sostret, de moment no hi ha constància que hagi pogut ser recuperat.

També el desembre del 2016, l'església de Sant Feliu de Pallerols es va convertir en l'objectiu d'uns lladres. Un veí va trucar al 112 per informar de l'incident. Els autors del saqueig van entrar a l'interior forçant la porta. Un cop a dins van remenar els armaris i els calaixos, i van rebentar la caixeta de les almoines. Van agafar les poques monedes que contenia, ja que un dels responsables de la parròquia s'havia encarregat de buidar-la precisament feia poc. Els intrusos buscaven bàsicament diners perquè van forçar per desconeixement el sagrari creient possiblement, en ser robust, que també contenia cabals o que era una espècie de caixa forta. En observar, però, que és el lloc on es guarden les hòsties consagrades, el van deixar tirat al terra.

LA XIFRA

28
anys
té un jove de Calonge de nacionalitat espanyola que està sent investigat pel robatori amb força.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia