Destrueixen material comissat a Sabadell i a Sant Quirze a venedors il·legals

Entre els articles hi ha 74.000 CD i DVD pirates i complements comercialitzats als encants de l'Hermètica

El gruix del material destruït són articles falsificats, majoritàriament discos musicals i pel·lícules pirates comercialitzades per venedors del top manta. En aquests casos, com en les falsificacions de bosses, cinturons, roba i perfums de marques falsificades, es procedeix a la seva destrucció perquè s'incorre en «delictes contra la propietat industrial i intel·lectual», va detallar l'intendent en cap de l'àrea bàsica dels Mossos a Sabadell, Antoni Verger. En canvi, si els articles són autèntics i han estat robats, han de ser tornats als propietaris. El mercadal de la Zona Hermètica –el segon més gran de Catalunya on els diumenges al matí es reuneixen unes 12.000 persones– és el punt on es concentren la major part dels venedors il·legals, barrejats entre la resta de paradistes que sí que tenen llicències municipals.

El tinent d'alcalde de Serveis Centrals de Sabadell, Joan Manau, va destacar que «la col·laboració dels ajuntaments de Sabadell i de Sant Quirze ha permès organitzar aquest operatiu per perseguir i actuar contra les conductes il·legals» i incentivar l'activitat regular. L'increment de la presència policial als encants de Costa i Deu ha servit també, segons l'intendent dels Mossos, «per prevenir els furts i robatoris en una zona amb una alta concentració de públic».

No persegueixen venedors

Entre la mercaderia comissada també n'hi ha que ho ha estat en altres punts de les dues poblacions. Malgrat això, Verger va aclarir que no solen detenir els venedors, ja que l'objectiu és retirar del mercat les falsificacions i, al capdavall, identificar-los i recaptar informació sobre les xarxes de distribució de pirateria i articles falsificats.

La venda il·legal està sancionada administrativament per les ordenances de via pública de Sabadell i Sant Quirze, a banda dels delictes contra la propietat intel·lectual i industrial, regulades en el Codi Penal. Tot el material, un cop destruït en una compactadora del Punt Blau del Parc Central del Vallès, es va dur a la incineradora de residus de Sant Adrià del Besòs.

Coordinació policial

Sant Quirze del Vallès

El dispositiu policial dels tres cossos té «un comandament únic i rotatori», va explicar el tinent d'alcalde de Seguretat de Sant Quirze, Pep Llamas. Pel municipi, amb una plantilla ajustada d'agents, ha possibilitat repartir el control entre l'Hermètica i l'altre mercadal que celebren cada diumenge. La tinenta d'alcalde de Comerç, Àngels Ponsa, va lloar que «hi ha un abans i un després de la coordinació de les tres forces policials als encants de Costa i Deu; els paradistes ara estan més contents i tranquils» i en els últims mesos han notat que hi ha més comerciants interessats a anar-hi a vendre. La crisi ha decantat també més clients cap als mercadals de venda ambulant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.