Detenen «Pato», condemnat pel segrest, per un robatori en un camió a l'AP-7

Els Mossos el van atrapar quan se suposa que, amb dos còmplices que van fugir, robaven roba

Eren un quart de quatre de la matinada del 20 de novembre (just el dia del 17è aniversari del segrest) quan els Mossos van atrapar Pato i li van atribuir un robatori a la càrrega d'un camió que estava estacionat a Garrigàs, a l'àrea de servei Alt Empordà de l'autopista. Els Mossos van detectar que un grup de tres persones havien esbotzat un camió i carretejaven peces de roba que hi havia a l'interior cap a una furgoneta. En veure's descoberts, els lladres es van dispersar i van fugir. Dos dels homes van posar-se a córrer a peu i van aconseguir despistar els Mossos. El tercer va intentar fugir amb una furgoneta, però els Mossos el van poder interceptar. Quan van identificar el conductor, van descobrir que era Josep Lluís Paz García, Pato, el veí de Camprodon que va ser condemnat pel segrest de Maria Àngels Feliu. Paz va ser condemnat a 14 anys i 7 mesos de presó, la pena més baixa de tots els implicats en la trama. Se li va aplicar la pena més baixa en tenir en compte el tribunal que la seva participació en el cas es va limitar, el dia del segrest, a l'acte de capturar la víctima però, en canvi, no va participar ni en els actes de petició de rescat ni de manteniment de la captivitat. Ja fa aproximadament un any que va obtenir la llibertat definitiva en considerar-se complerta la condemna, tot i haver passat a la presó de forma efectiva uns set anys. L'aplicació del Codi Penal antic, que preveia descomptes d'un dia de presó per cada dos dies complerts i per bon comportament, va propiciar que obtingués la llibertat definitiva molt abans, com també ha estat el cas de Sebastià Comas, Iñaqui, condemnat a 17 anys de presó, que aquesta setmana també ha obtingut la llibertat definitiva.

Josep Lluís Paz va ser traslladat a les dependències de la comissaria dels Mossos de Figueres i és previst que avui el portin a disposició judicial. Paz, que darrerament treballava en el món del transport, ja va ser sotmès fa uns dies a un control dels Mossos a la frontera, sense que li detectessin anomalies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.