Successos

Uns lladres roben cable de coure a Sant Julià del Llor i a Amer

Se'l van endur del carrer i d'un magatzem, a Sant Julià

Van deixar el camp de futbol d'Amer sense llum i van sostreure cable telefònic a Garrigoles

Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per diversos robatoris de cable elèctric que han tingut lloc en tan sols tres setmanes de diferència a les comarques gironines. Un dels municipis de la Selva que van resultar afectats és Sant Julià del Llor i Bonmatí, on els lladres van reincidir. L'Ajuntament va denunciar la sostracció d'uns 600 metres de cable de coure de l'enllumenat públic de la zona esportiva i de la pista de l'esplai de Sant Julià. L'alcalde, Marc Garcia, ha valorat en 8.000 euros les pèrdues econòmiques que va generar el robatori, a banda de la problemàtica de quedar sense enllumenat en el sector. Garcia explica que, a causa del perjudici que representa, volen assegurar en certa mesura que no els tornarà a passar abans de restituir tot el cablejat sostret. Estudiaran si és possible un mecanisme que dificulti aquest tipus de robatoris, com ara el soldatge d'algunes tapes dels equipaments elèctrics. Aquests fets es van registrar el 24 de gener i, quatre dies més tard, uns desconeguts van accedir a un magatzem municipal, de l'interior del qual també es van emportar cable de coure.

Una situació similar al primer episodi de Sant Julià va passar la nit de dijous a divendres de la setmana passada a Amer, on uns lladres van entrar al camp de futbol municipal. L'alcaldessa, Maria Rosa Vila, indica que va quedar afectat tot el perímetre de la pista. L'encarregat de realitzar els controls diaris de prevenció de la legionel·losi en aquest equipament es va adonar dels fets l'endemà, quan va acudir al recinte per dur-hi a terme la seva tasca. El noi va observar que la tapa del comptador estava oberta, ja que els autors del robatori van tallar primer el subministrament elèctric per evitar accidentar-se amb el corrent. Vila afegeix que es van endur, aleshores, “força cable de coure, deixant així sense llum el camp” –van quedar inutilitzats, entre d'altres, els focus–. Aquests fets, en canvi, no van afectar l'enllumenat públic dels carrers de l'entorn, i els lladres tampoc van intentar entrar als vestidors. Després de vuit dies sense llum, ahir es va solucionar la situació i es calculava que avui ja s'hi podrien jugar els partits previstos.

Els agents, paral·lelament, intenten identificar els responsables d'un robatori de cable a Garrigoles, el 2 de febrer. Els lladres es van apropiar d'uns 700 metres de cable telefònic, bona part del qual pertanyia a la línia del servei d'ADSL.

LES FRASES

Els fets han causat pèrdues econòmiques de 8.000 euros i un sector va quedar sense enllumenat
Marc Garcia
ALCALDE DE SANT JULIÀ DEL LLOR I BONMATÍ
Van treure el corrent, van tallar força cable i va quedar afectat el perímetre del camp de futbol
Maria Rosa Vila
alcaldessa d'amer

LA DATA

02.02.17
Uns desconeguts es van emportar a Garrigoles 700 metres de cable telefònic, la majoria de la línia ADSL.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia