Uns lladres assalten una casa a Riells i Viabrea i colpegen un dels inquilins

Els intrusos van pegar l'home a la boca amb una pistola i li van donar puntades de peu

Aquest robatori violent de Riells i Viabrea va passar fa unes tres setmanes en una casa del carrer Calvo Sotelo. Eren pels volts de les set de la tarda quan tres o quatre individus van abordar l'inquilí de l'habitatge al garatge. Els lladres no van dubtar a atacar violentament l'home, mentre li demanaven diners. Li van donar un cop a la boca amb la culata d'una pistola i després també li van clavar diverses puntades de peu. Sembla que els assaltants tenien informació sobre la víctima i que sabien que havia cobrat una quantitat de diners per una venda que havia fet feia poc. Al final, els assaltants van marxar amb més de 3.000 euros en efectiu. En el moment dels fets, a la casa, també hi havia la dona, però els intrusos no van agredir-la. La víctima, Salvador Ortega, va necessitar atenció mèdica i de resultes de la pallissa va perdre, fins i tot, alguna dent. L'home, que treballa des de fa més d'un any a la brigada municipal, va haver d'agafar la baixa.

L'alcalde del municipi, Josep Maria Bagot, ha assegurat que és la primera vegada que es troben amb un robatori d'aquestes característiques: «Amb tanta violència, no havíem tingut mai cap cas.» El mes de maig, uns lladres silenciosos van entrar a robar en tres cases de Riells i Viabrea i van intentar-ho en tres més. Van forçar les finestres o el pany –en un cas van desmuntar el bombí– i van passejar-se pels domicilis mentre la gent dormia. Per poder anar més de pressa i no despertar els inquilins, van optar per agafar diners, mòbils i joies i van descartar els objectes més pesants. L'Ajuntament, llavors, va decidir incrementar la vigilància tant dels Mossos d'Esquadra com dels vigilants municipals i no va haver-hi més robatoris silenciosos. Bagot, a més, desvincula aquests casos de l'assalt a la urbanització Júnior Park.

Robatori a Calonge

Uns homes encaputxats i armats amb una pistola també van assaltar dilluns un habitatge de Calonge on resideix la família d'un comandant de l'exèrcit belga jubilat i van ferir l'home colpejant-lo al cap amb la culata d'una pistola i de botí es van endur joies i 3.500 euros, que tenien guardats per anar a pagar el lloguer i les despeses del restaurant que regenten. Els lladres van amenaçar primer de matar el gos i després, la dona. També anaven demanant on era la filla del matrimoni, cosa que demostra que estaven ben informats, perquè sabien de l'existència de la noia, que en aquell moment no era a casa. Fa un any, uns lladres van entrar a la mateixa casa quan no hi havia ningú i van arrencar la caixa forta que era clavada a la paret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.