Successos

Trànsit

balanç d'accidents

Un inici d'any mortal

Durant el 2017 ja han perdut la vida 9 persones en 7 accidents de trànsit

En quatre anys, el nombre d'accidents a les carreteres gironines gairebé s'ha quadruplicat

El gener del 2014 van morir dues persones

Els accidents de trànsit han segat ja la vida de 9 persones en 7 accidents de trànsit aquest any a les comarques gironines. Aquesta dada indica que l'accidentalitat a les carreteres està registrant un repunt respecte als anys anterior. Amb les dades a la mà, s'ha quadruplicat el nombre de víctimes mortals en quatre anys. El 2014 al gener havien mort dues persones en dos accidents de trànsit. L'any següent, el 2015, la xifra va augmentar: tres morts en tres xocs fatals. La sinistralitat es va disparar el 2016, quan set persones van morir en set topades mortals tan sols el mes de gener. El 2017 comença amb la mateixa línia d'accidentalitat respecte l'any anterior, que va ser negre a la carretera.

En xifres absolutes, la mortalitat viària a les comarques gironines s'ha incrementat considerablement en qüestió de pocs anys, coincidint en certa manera amb la remissió de la crisi, ja que, segons els experts, com menys crisi, més moviment hi ha a la carretera. L'any 2014 es van comptabilitzar 25 persones mortes, mentre que l'any 2015 la xifra ja va pujar fins a 44. I el 2016 va acabar amb 49 víctimes mortals d'accidents de trànsit. A banda de l'accident d'un autocar a l'AP-7 a Freginals el 20 de març, en què van morir tretze persones i 36 més van resultar ferides, les comarques gironines van protagonitzar l'any passat dos dels episodis més tràgics dels últims vint anys a les carreteres del país. Un d'ells va ser el de l'N-II a Pont de Molins el 2 d'abril del 2016, en què van morir set persones i hi va haver un ferit greu. També, un cotxe es va accidentar en una pista asfaltada al costat del pantà de Susqueda el 6 de desembre. Una nena i dues dones, una d'elles embarassada, van morir en l'accident.

Pel que fa a la tipologia d'accidents, per ara, durant el 2017 han mort un motorista, un vianant, quatre ocupants d'un turisme, dos d'un tot terreny i una conductora d'una furgoneta. El dia més tràgic va ser el 15 de gener, quan van morir tres persones amb poques hores de diferència. A primera hora del matí, els dos ocupants d'un vehicle Skoda Fabia van morir en una col·lisió frontal que es va produir a la C-35, a Hostalric. Al volant del cotxe hi anava Iburahima Ceesay Ceesay, un veí de Vidreres de 18 anys i de nacionalitat espanyola, i al seient del copilot hi viatjava un noi de Maçanet de la Selva, Mussa Kambayo, de 19 anys i de nacionalitat senegalesa. A la tarda es va produir un altre tràgic sinistre. Es va desencadenar a l'N-II, a Capmany, on hi va haver una aparatosa col·lisió entre tres vehicles. Com a conseqüència, va morir un veí de Llançà, Enrique Carrillo Alacid, de 60 anys. Fa poc més d'una setmana, també es va produir una altra de les grans tragèdies a les vies gironines d'aquest any. Una riuada va arrossegar, el divendres 27 de gener a la nit, un matrimoni de Figueres quan travessaven un passallís que creua la riera d'Anyet a Masarac, que baixava de manera torrencial. Els cossos del matrimoni, format per Josep Maria Fernández Ferrer, de 60 anys, i Rosa Bagó Maranges, de 59, van ser localitzats dies després riu avall.

49
persones
van morir durant el 2016 víctimes d'accidents de trànsit, cinc més que el 2015.
Remissió de la crisi
La mortalitat viària a les comarques gironines s'ha incrementat considerablement en qüestió de pocs anys, coincidint d'alguna manera amb la remissió de la crisi.
7
persones
van perdre la vida durant el gener del 2016. Tres ho van fer durant el gener del 2015 i dos, durant el primer mes del 2014. Aquest 2017 ja s'han comptabilitzat 9 morts en set accidents de trànsit a les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia