Successos

Disset veïns d'un edifici, atesos a causa d'un incendi en un pis a Castellfollit

Nou dels afectats van ser traslladats a tres hospitals de la demarcació per inhalació de fum

Les flames van cremar un habitatge de la plaça Filadores

Un ampli desplegament dels serveis d'emergències va tenir lloc ahir a Castellfollit de la Roca, on disset veïns d'un edifici van ser atesos per inhalació de fum a causa d'un incendi en un dels domicilis de la finca. L'incendi es va produir a la una de la matinada. Les flames es van originar al pis1r 4a d'un bloc situat al número 1 de la plaça Filadores. L'immoble, propietat de l'Incasòl, es va haver d'apuntalar. L'incendi va cremar completament aquest habitatge i el fum i la sutja van afectar la resta de pisos del bloc. Es tracta d'un edifici amb un soterrani, una planta baixa i dues de superiors. En cadascuna de les plantes de dalt hi ha deu domicilis, mentre que la planta baixa no estava ocupada. Ràpidament vuit dotacions dels bombers i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra van arribar a Castellfollit. Mentre els efectius realitzaven les tasques d'extinció del foc, els inquilins es van confinar a l'interior dels immobles, d'on en van començar a sortir pels volts de les dues de la matinada.

Per aquest servei també es van activar vuit ambulàncies del SEM. Els sanitaris van atendre disset persones, nou de les quals van ser traslladades a l'hospital en haver resultat intoxicades per inhalació de fum. Es tracta de vuit adults i un menor. Segons va informar el SEM, un dels evacuats és un home, de 71 anys, que va resultar ferit de caràcter greu. La resta tenien una afectació de poca gravetat.

Aquests nou veïns van ser conduïts a tres hospitals de les comarques gironines. L'home de 71 anys, que viu al pis on va començar el foc, va ser traslladat al Trueta de Girona i, després, el van derivar al Santa Caterina. El menor, una dona de 29 anys i un home de 32 van ser portats, en estat menys greu, a l'hospital de Palamós, on van ingressar a la cambra hiperbàrica. I dues dones, de 28 i 59 anys, i tres homes, de 35, 39 i 44, van ser evacuats a l'hospital d'Olot.

Pel que fa als desperfectes materials, una de les zones que no van quedar perjudicades va ser el soterrani. A causa dels danys als pisos, en canvi, sis veïns de la tercera planta van passar la nit fora de casa i l'Ajuntament els va oferir allotjar-se en un local propietat del consistori.

LES XIFRES

2
adults i un menor van ser evacuats a Palamós, on van haver d'ingressar a la cambra hiperbàrica.
8
dotacions
dels bombers, tres patrulles dels Mossos i vuit ambulàncies del SEM es van mobilitzar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia