Jutgen dos acusats com a instigador i sicari d'un intent d'assassinat a Figueres

El judici se celebrarà la setmana que ve a la secció quarta de l'Audiència

Segons l'escrit de qualificacions provisionals del ministeri fiscal, Antonio Moreno Fernández havia deixat una quantitat de diners a la víctima i, com que aquesta no els tornava, va decidir de contractar un sicari, Angel Martínez González, perquè el matés.

D'acord amb el relat del ministeri públic, Martínez, cap a les 12 del migdia del 20 de març del 2003, amb una gorra blanca amb visera vermella i ulleres de sol, es va asseure al pas de la porta de la casa de la víctima, al carrer Sud, de Figueres, proveït d'una arma de foc curta i va esperar que Blanes sortís al carrer.

Quan Blanes va sortir al carrer, seguint a la seva companya sentimental, Martínez, segons el ministeri fiscal, es va aixecar i sense dir res va disparar dos trets a Blanes i un d'ells va impactar a la cuixa de la víctima, la qual va haver de ser intervinguda quirúrgicament per poder-li extreure el projectil. Una vegada disparats els trets, Martínez se'n va anar de la zona i es va desprendre de la pistola, la qual no ha estat trobada.

Atemptat

D'altra banda, el mateix dia dels fets, cap a les vuit del vespre, els Mossos d'Esquadra van cridar l'alto a Moreno per detenir-lo quan aquest circulava amb el seu cotxe per el Far d'Empordà. Segons el ministeri fiscal, Moreno no va fer cas de les indicacions dels agents i va intentar fugir accelerant el cotxe. Llavors, i seguint amb el relat del ministeri fiscal, dos dels sis agents que intervenien en la detenció de Moreno, van intentar fer-lo aturar, però l'acusat va dirigir el cotxe cap a ells, cosa que va obligar els agents a haver de saltar cap a un costat per poder esquivar l'envestida del cotxe. Per aquests fets el ministeri fiscal atribueix a Moreno un delicte de temptativa d'assassinat com a instigador del delicte i un altre delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. A Martínez se li atribueixen un delicte de temptativa d'assassinat com a sicari i autor material, i un altre delicte de tinença il·lícita d'armes.

Indemnització

Per a Moreno, el ministeri fiscal demana un total de 13 anys de presó i per a Martínez 12 anys i una multa de 3.240 euros. L'acusació pública també demana que Moreno i Martínez indemnitzin Blanes amb 4.525 euros per les lesions i les seqüeles. A conseqüència del tret que va rebre la víctima va haver de ser intervinguda quirúrgicament d'urgència i va tardar vuitanta-set dies a curar-se de la ferida, dels quals dotze els va haver de passar a l'hospital.

Els advocats de les defenses dels dos acusats demanen la seva absolució en desacord amb el relat dels fets de l'acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.