Successos

Flocs de neu a cotes baixes de les comarques gironines

Emblanquinades en punts del Ripollès, la Garrotxa, la Selva i el Gironès

Bufa fort vent a l'Alt Empordà i al Pirineu

L'onada de fred rigorós i intens d'aquest cap de setmana va venir acompanyada ahir de nevades en diferents punts de la demarcació de Girona, on fins i tot van caure flocs en cotes baixes i mitjanes de les comarques de la Selva, del Gironès i de la Garrotxa. Hi va haver lleugeres enfarinades, com ara a Sant Hilari Sacalm, Vilobí d'Onyar, la zona del coll de Bracons i la Vall d'en Bas, i també se'n van trobar, entre d'altres, els excursionistes que caminaven pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es va tractar sobretot de petites nevades molt localitzades i en alguns casos bàsicament anecdòtiques. A Girona ciutat, l'episodi va ser en forma d'aiguaneu i de neu granulada. Molts veïns van captar imatges de les estampes hivernals dels seus municipis i van penjar a les xarxes socials un gran nombre de fotografies i vídeos.

Tal com és habitual, a cotes elevades del Ripollès i la Cerdanya hi va haver registres més remarcables. Al paratge on hi ha l'estació meteorològica de Malniu, s'hi van acumular gruixos de neu de 45 centímetres, 20 a Núria i 12 a Ulldeter. En diferents poblacions del Ripollès, a més, les teulades i els carrers van quedar emblanquinats. Va ser el cas, per exemple, de Camprodon, Ripoll, Ribes de Freser i Sant Pau de Segúries.

Pel que fa a la xarxa viària, tan sols a l'N-260, de Planoles cap a Fontanals de Cerdanya, era necessari l'ús de cadenes i hi va quedar restringit el pas de camions. A banda, el vent va bufar amb molta intensitat, amb ratxes de fins a 116 km/h a Ulldeter; 112 a Darnius; 100 a Portbou; 82 a Molló, Sant Pau de Segúries i Navata; 81 a Banyoles; 74 a Roses, i 71 a la Bisbal. El vent i les baixes temperatures es mantindran aquesta setmana, amb glaçades generals fortes al Pirineu i al Prepirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia