Successos

Un muntanyenc de Bordils cau al pic de l'Infern i mor

Els Bombers van aconseguir rescatar-lo del lloc de l'accident però va morir quan arribaven a Camprodon

Un muntanyenc que feia una travessa amb vuit companys més, amb grampons, a la zona del pic de l'Infern, a Queralbs, va morir a resultes de caure i despenyar-se pel vessant francès de la muntanya. La víctima, Narcís Anglada Borrell, de 57 anys i veí de Bordils, va caure per un desnivell d'uns 200 o 300 metres quan ja eren a uns vint metres del cim del pic de l'Infern.

Els companys van alertar els serveis d'emergències i els Bombers de la Generalitat es van mobilitzar abans de dos quarts de dues de la tarda i van enviar a la zona de l'accident efectius del grup d'actuacions especials (GRAE) amb l'helicòpter i una dotació terrestre de suport dels Bombers de la Generalitat. Els bombers van aconseguir rescatar amb vida l'excursionista accidentat del lloc on havia caigut i traslladar-lo en helicòpter fins a Camprodon, els esperava un helicòpter medicalitzat i els personal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per atendre'l, però el ferit va entrar en aturada cardíaca i va acabar morint sense que els sanitaris poguessin fer res més que certificar-ne la mort. En vista del desenllaç es va activar la comitiva judicial per fer l'aixecament del cadàver i l'atestat policial i el cos es va traslladar a l'Institut de Medecina Legal de Girona, on és previst que avui se li faci l'autòpsia.

Els bombers també van ajudar a sortir de la zona els companys de la víctima, un dels quals també va patir una petita lesió en intentar auxiliar la víctima.

Narcís Anglada, treballador de la brigada de jardins de l'Ajuntament de Girona, era un muntanyenc experimentat i com a membre del Club Atlètic Bordils s'ocupava d'allistar els participants a les marxes populars de la població i també les sortides a zones de muntanya, com la d'ahir, amb un grup del Pla de l'Estany.

LA XIFRA

57
anys
tenia el veí de Bordils mort ahir en un accident de muntanya al Ripollès.

Una activitat que captiva però amb molts riscos

Les activitats a la muntanya cada cop tenen més adeptes, però comporten riscos i generen molts accidents. El darrer accident mortal a les comarques gironines va ser ara fa un mes quan un jove barceloní de 27 anys, Xavier Alabart, va caure mentre era dalt del Gra de Fajol Petit, un cim de 2.567 metres dins del municipi de Setcases, on estava escoltant els ocells. Alabart era fotògraf i un gran esportista i un expert muntanyenc i escalador. El jove es va precipitar canal avall i, tot i que un testimoni va alertar el servei d'emergències i se'l va anar a auxiliar, la víctima va morir al mateix lloc de l'accident. Ara fa dos anys, un conegut fotògraf de Torelló, Eudald Solà, també va morir en un accident de muntanya a prop de Vallter.

El Ripollès és una de les comarques que més captiven els practicants dels diferents esports i activitats de muntanya i on més es concentren els serveis de rescat de muntanyencs que realitzen els Bombers. Per exemple, el dia 29 de desembre, en qüestió de només cinc hores i a Setcases, els Bombers van haver de fer tres rescats de muntanya i en tots tres casos van haver de mobilitzar l'helicòpter.

D'altra banda, el dia de Reis, una dona de 42 anys veïna de Cadaqués es va fracturar una cama en relliscar en una zona de gel mentre feia una ruta al pic de la Gola, a la Guingueta d'Àneu, i va haver de ser rescatada pels Bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia