Successos

Cau al Vendrell un ‘narco' italià al servei de la màfia

La localització d'un cotxe a nom de la dona va permetre als Mossos seguir-ne la pista fins a la seva detenció

Està considerat un dels principals proveïdors de cocaïna de la Ndrangheta

Una casualitat va permetre el tercer dia de l'any localitzar i detenir al Vendrell un perillós mafiós italià condemnat al seu país a 23 anys de presó per tràfic de drogues i fugit de la justícia. La pista que va portar la policia catalana a la detenció del fugitiu va ser un vehicle de matrícula italiana registrat a nom de la seva dona i que va ser localitzat casualment el 27 de desembre per una patrulla que feia tasques de vigilància en una urbanització del Vendrell on havien tingut lloc diversos robatoris. Quan els Mossos van fer la verificació del vehicle sospitós i van comprovar que anava a nom de la dona d'un presumpte mafiós italià amb una ordre europea de detenció i lliurament van activar el grup de recerca activa de fugitius. Les primeres indagacions van permetre saber que els pares i un germà del detingut utilitzaven aquell vehicle sospitós. Els Mossos van muntar un servei permanent de vigilància a prop del vehicle tot esperant que algú l'utilitzés. No va ser fins al dia 3 de gener que els pares i el germà del sospitós van posar el cotxe en marxa i es van dirigir a l'autopista AP-7 en direcció nord. Diversos vehicles camuflats de la policia van seguir el vehicle i van comprovar que el sospitós no hi viatjava i que el vehicle es dirigia cap a l'Estat francès. Mentrestant, els agents que s'havien quedat pentinant la urbanització del Vendrell per intentar trobar algun rastre que els conduís al detingut van localitzar un individu sospitós que passejava un gos per un dels carrers de la urbanització. La descripció del sospitós coincidia amb la d'aquell home i els agents van seguir-lo discretament fins que el van interceptar quan volia entrar a casa seva. En trobar-se sorprès per la policia, el sospitós va lliurar una carta d'identitat italiana que, un cop a comissaria, es va comprovar que era falsa. La identificació que es va fer a les dependències policials va permetre confirmar la identitat del detingut, que va ser detingut en compliment de l'ordre europea de detenció i lliurament.

L'individu, de 43 anys, té pendent una condemna de 23 anys de presó per tràfic de droga, ja que, segons la informació recollida per la policia italiana, era un dels principals proveïdors de cocaïna de l'organització mafiosa Ndrangheta des dels anys noranta i està considerat per les autoritat italianes com una figura destacada del narcotràfic en l'àmbit internacional.

Es dóna la circumstància que fa tot just una setmana la policia espanyola també va detenir al Baix Penedès, concretament a Calafell, un altre mafiós italià vinculat a la Ndrangheta que també tenia pendent de complir una pena de tretze anys de presó al seu país.

LA XIFRA

23
anys de presó
és la condemna que el detingut té pendent a Itàlia per narcotràfic i falsificació documental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia