Successos

tribunals

judici per abusos sexuals a menors d'edat

Afronta 15 anys de presó per agressions sexuals a la filla en una autocaravana

Els fets van tenir lloc a Maçanet de la Selva

La menor va ser víctima d'aquesta situació entre els 5 i els 9 anys d'edat

La Generalitat va retirar la custòdia al pare

L'Audiència de Girona va ser escenari ahir al matí d'un judici per un presumpte cas d'agressió sexual del qual hauria estat víctima una menor de manera continuada, a Maçanet de la Selva. Al banc dels acusats s'hi va asseure el pare de la nena, que està en presó provisional per aquesta causa des del passat 13 d'abril. Durant la seva declaració, l'home va manifestar que quan es va assabentar que la seva filla havia interposat una denúncia contra ell es va “estranyar”. L'investigat va sostenir que la menor s'ha “inventat” els fets, hi va afegir que la nena “deia mentides piadoses amb freqüència” i que era fantasiosa, ja que “sempre jugava amb amics imaginaris”. Va negar, alhora, haver tingut mai “cap contacte sexual amb la seva filla” i va qualificar de “bona” la relació que hi tenia.

La mare de la menor va morir el 2008. A partir de llavors la criatura, que tenia 4 anys, va passar a viure a soles amb el seu pare en una autocaravana, a Maçanet de la Selva. El fiscal apunta que, mentre van residir junts, el progenitor va mantenir en reiterades ocasions pràctiques sexuals amb la filla –els episodis es van començar a originar quan la nena tenia 5 anys i es van allargar fins que en va fer 9.

Abans que es destapés aquesta alarmant situació, la Generalitat va retirar a l'home la custòdia de la seva filla, el 2012. L'administració va resoldre que era incapaç d'assumir el rol de pare, vivien precàriament i la nena estava greument descuidada i sofria importants dèficits i carències físiques i emocionals que afectaven el seu creixement. La DGAIA va donar la custòdia de la menor a la seva germana gran, amb qui es porten 26 anys de diferència –són germanes per part de mare–. La nena va confessar a la seva germana la situació d'abusos sexuals que havia sofert just tres anys després que la dona n'assumís la tutela. Li va explicar unes hores abans d'una de les sessions de teràpia familiar on assistien. La germana de la víctima va indicar ahir que la nena li va relatar que els abusos tenien una freqüència gairebé diària i que, si hi mostrava resistència, l'acusat “l'amenaçava de pegar-li i de fer-li coses pitjors”. A causa de la gravetat dels fets que va revelar, la germana gran li va comentar, per precaució, que no podia fer una acusació falsa, si bé ella va reiterar que deia la veritat. La germana, de fet, atorga plena credibilitat al relat de la menor, que actualment té 13 anys. Tots els professionals que l'han assistida també consideren que la seva versió és veraç i no van detectar que fos fantasiosa.

L'advocat de l'home va demanar la seva lliure absolució. El fiscal i la lletrada de la Generalitat, en canvi, van sol·licitar que se li imposin quinze anys de presó. També requereixen que, un cop complerta la pena, estigui en llibertat vigilada, se li prohibeixi acostar-se a la víctima i participi en programes d'educació sexual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia