Successos

Successos

El lladre dels Tous que havia fugit de Calonge, a presó

Arsim Blaku va ser arrestat a Saragossa i és sospitós de cinc assalts a l'Empordà

Arsim Blaku, un dels participants el 2006 en l'assalt al xalet dels joiers Tous, que estava buscat des que el 18 d'agost del 2015 es va escapar dels Mossos després d'un assalt en un xalet de Calonge i d'una espectacular persecució, ha estat arrestat per la policia a Saragossa i, tal com ha avançat l'ACN, ha estat empresonat després de passar a disposició del jutjat de Sant Feliu de Guíxols. El 18 d'agost, Arsim Blaku es va aconseguir evadir tot i el cercle muntat pels Mossos a l'entorn de la casa assaltada, però va acabar abandonant l'Audi A4 i perdent a Púbol bona part del botí: una bossa (precisament de can Tous) plena de joies valuoses que s'havien endut de l'habitatge d'una família russa de Sant Antoni de Calonge. A partir d'aquella feta es va dictar una ordre de detenció internacional contra Blaku, a qui, a part de l'assalt a Sant Antoni, se li atribueixen un reguitzell de robatoris més comesos entre el 19 de juny i el 18 d'agost del 2015. Blaku, que encara no ha estat jutjat per l'assalt als Tous que va acabar amb un lladre mort a trets pel gendre dels amos, per a qui el fiscal demana set anys de presó, és sospitós, juntament amb el seu còmplice Eglantin Nikolli, del robatori en una casa de Castell-Platja d'Aro el 19 de juny, l'assalt d'un habitatge de la urbanització Mas Pallí de Calonge el 23 de juny i el robatori, el mateix dia, en un xalet de la urbanització Mas Nou de Platja d'Aro. En aquest darrer robatori, els lladres van entrar pensant que no hi havia ningú a casa però no era així. El propietari va alertar els Mossos d'Esquadra immediatament i van evitar que els assaltants accedissin a la caixa forta.

Després d'aquest últim cop frustrat, i en veure's perseguit per la policia, Nikolli (que va acabar detingut a Grècia i ara també és a la presó) va fugir del país. Amb el seu còmplice fora del país, Blaku va continuar actuant i hauria perpetrat tres assalts més: a Palau-saverdera el 7 d'agost, a Garriguella el 16 d'agost i l'últim a Calonge el 18 d'agost, quan els Mossos ja l'esperaven i ell va escapar després d'una arriscada persecució de pel·lícula.

Arsim Blaku també havia estat arrestat a Palma l'abril del 2015 per l'assalt a una empresa, Cursach Ocio, pel sistema de l'esbornac, d'on es van endur la caixa forta amb 350.000 euros. També té causes pendents a Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia