Han imposat 300 multes a prostitutes a la Jonquera i només se n'han cobrat cent

Els alcaldes de Siurana, Pontós, Ventalló i la Jonquera fan front comú perquè es reguli la prostitució

L'Ajuntament de Ventalló va organitzar ahir una taula rodona per debatre sobre el problema de la prostitució a l'Empordà. Entre els convidats, hi havia els alcaldes de municipis amb carreteres en què s'exerceix la prostitució. Els qui finalment hi van assistir, però, van ser els alcaldes de la Jonquera, Jordi Cabezas; el de Siurana, Joan Heras; el de Pontós, Narcís Algam, i el de Ventalló, Narcís Gasull. També hi van participar en el debat el propietari del Club Flamingo de Santa Margarida de Roses, Xavier Gràcia, i la Laura, una ballarina d'aquest club.

Tots els assistents van coincidir a assegurar que la prostitució és un problema humanitari perquè porta a la degradació de la dona i atempta contra la salut pública. És per això que els alcaldes reunits ahir a Ventalló van fer una declaració d'intencions per fer un front comú per tractar aquesta problemàtica amb la Generalitat i el govern de l'Estat. Tots els alcaldes demanen treure del calaix la normativa que va intentar engegar la consellera de Justícia, Montserrat Tura, quan dirigia Interior. Perquè, segons els alcaldes, no és només un problema d'imatge o de seguretat, sinó també de la regulació d'uns prostíbuls que hi ha oberts a la demarcació i no compleixen la normativa i d'uns ingressos que l'administració deixa de cobrar.

Les prostitutes no paguen

El mes de juliol l'Ajuntament de la Jonquera va posar en pràctica la nova ordenança contra la prostitució. En tres mesos s'han interposat 300 multes i el nombre de dones que exerceixen la prostitució a la carretera s'ha reduït, ja que aquestes han passat de ser una trentena a només cinc. El nou problema amb què s'enfronta el consistori és que, de les 300 multes, només se n'han cobrat 100, ja que les altres 200 són a prostitutes que encara continuen als carrers de la Jonquera i es neguen a fer efectiu el pagament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.