Successos

tribunals

judici per agressions

Jutgen l'acusat d'envestir el seu encarregat amb un cotxe

Els fets van tenir lloc en una empresa de jardineria de Puigcerdà

El denunciant va recriminar a tres treballadors que haguessin agafat una furgoneta sense permís i un d'ells va atropellar-lo per l'esquena

L'Audiència de Girona serà el marc d'un judici contra un treballador acusat d'atropellar de manera intencionada l'encarregat de l'empresa. Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l'episodi es va produir pels volts de dos quarts de deu del matí del 23 de desembre del 2014 en un negoci de jardineria de Puigcerdà. El presumpte autor dels fets, junt amb dos companys, va agafar una furgoneta Peugeot Partner que era propietat de la companyia. El ministeri públic apunta que haurien utilitzat el vehicle sense el consentiment de l'encarregat, que els va recriminar la seva conducta. L'acusat, Josep Riera Fiter, va mantenir-hi una petita discussió i, un cop van finalitzar la disputa, el primer d'ells va tornar a pujar a la furgoneta. La fiscalia hi afegeix que, aleshores, aprofitant que el seu superior estava d'esquena i era a uns cinc metres de distància del vehicle, va accelerar a fons i el va envestir amb l'automòbil. La víctima va poder mantenir-se durant uns instants sobre el capó de la furgoneta, que finalment va xocar contra un piló. Després de l'impacte el denunciant va sortir projectat, mentre l'acusat li cridava: “Et mataré!”

La víctima va patir policontusions i li han quedat seqüeles, ja que se li va agreujar una artrosi a l'espatlla i té dolor a la zona de les costelles de manera esporàdica. El vehicle de l'empresa també presentava desperfectes, si bé el seu propietari no reclama cap recompensa econòmica pels danys materials.

Temptativa d'homicidi

La fiscalia considera que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Demana que s'imposi una pena de set anys de presó per a Riera, de qui no constaven antecedents penals. El ministeri públic sol·licita, a més, que se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres de la víctima i que no s'hi pugui comunicar durant un període de vuit anys. I, en matèria de responsabilitat civil, requereix que indemnitzi l'afectat amb 1.400 euros per les lesions sofertes i amb 600 euros per les seqüeles que li han quedat.

Les diverses gestions sobre l'assumpte van ser dirigides des del jutjat d'instrucció número 1 de Puigcerdà, i ara el judici pel cas està previst que se celebri la setmana vinent a la secció quarta de l'Audiència de Girona.

LA XIFRA

7
Anys
de presó demana la fiscalia que s'imposi a l'imputat, i que indemnitzi la víctima amb 2.000 euros.

LA DATA

23.12.14
A dos quarts de deu del matí, els cossos d'emergències van rebre l'avís de l'incident laboral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia