Successos

La Guàrdia Civil de Girona reivindica el seu paper de policia del medi ambient

El tinent coronel destaca els serveis del Seprona, com ara la reintroducció d'alevins d'anguila i els estudis de l'impacte de les antenes de telefonia

La feina que porta a terme el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona), que ja té 28 anys d'existència a la comandància de Girona, va ser lloada ahir pel tinent coronel de la comandància de Girona, Jorge Cumba Simal, durant els actes de la festa patronal del cos. Cumba, que anteriorment havia estat destinat al Seprona, va destacar diverses intervencions de la policia del medi ambient de la Guàrdia Civil a les comarques gironines, com ara la reintroducció en aigües de la desembocadura del Ter d'alevins d'anguila que es van comissar el 2012 en l'anomenada operació Suculenta. Va destacar també l'estudi que van elaborar a petició de diversos ajuntaments de la Cerdanya per determinar l'impacte que podien tenir en la salut de les persones les antenes de telefonia mòbil de la comarca. Cumba també va revelar la intervenció de la Guàrdia Civil per estroncar un vessament de purins directament al Ter a Sant Pau de Segúries.

En matèria de lluita contra el narcotràfic, en l'últim any la Guàrdia Civil de Girona va comissar 1.219 plantes de marihuana, 35,3 kg de marihuana ja elaborada, 664 kg d'haixix, 2,5 kg de cocaïna i 2,6 kg d'altres drogues. El valor total de la droga comissada s'estima en 1.618.431 euros. Es van intervenir 8.093 paquets de tabac valorats en 32.000 euros i objectes de mercat de marques falsificades valorats en 131.836 euros. Cumba també va destacar les 103 detencions i les 51 imputacions fetes per la unitat de policia judicial. Quatre de les detencions es van fer al desembre a Sant Feliu de Guíxols, en col·laboració amb els gendarmes, que es van desplaçar per atrapar els lladres que actuaven a cavall dels dos països.

El comís de més de 200 armes als propietaris del museu de la retirada de Camprodon va ser una de les operacions més destacades de la Guàrdia Civil, que també a Camprodon va arrestar quatre persones per tinença d'armes prohibides i els va comissar un revòlver i quatre bastons pistola que acabaven de comprar en la fira dels Banys d'Arles.

LA FRASE

Els que encara no heu trobat la vostra vocació, dins la Guàrdia Civil podríeu tenir un lloc
Jorge Cumba Simal
tinenT coronel de la comandància de girona

LES XIFRES

1,6
milions
d'euros es el valor de la droga que ha estat comissada per la Guàrdia Civil de Girona.
103
detencions
i 51 imputacions ha fet la policia judicial de la Guàrdia Civil durant l'últim any.

Vocació i col·laboració

Tant el tinent coronel com el subdelegat del govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, van posar èmfasi en la col·laboració com un dels pilars fonamentals dels èxits policials. Jorge Cumba va remarcar el caràcter vocacional dels professionals de la Guàrdia Civil i va fer una crida per a qui no hagi trobat la seva vocació perquè la busqui en alguna de les múltiples especialitats que té el cos, que pot permetre tant treballar a la muntanya, com als serveis marítims, a les unitats canines, fent tasques assistencials o en especialitats més tècniques com ara la policia científica, amb anàlisis d'ADN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia